Nyámi!

Ez a krémes csoki csoda pofonegyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül finom desszert. A habkönnyű csokis piskóta és a csokis krém tökéletes kombináció az édesszájúak számára. Villámgyorsan kész, a kocka sütik pedig már röpülhetnek is a tányérra. A túlzott cukorbevitel elkerülése érdekében édesítőszerrel is készíthető.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Gyors, könnyen elkészíthető, alapvető hozzávalókból.

Kapcsolódó: Íme, az isteni mátrai borzaska: A háziasszonyok erre a receptre esküsznek

Íme, a krémes csokis szelet receptje:

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

Hozzávalók:

2 csésze cukor
1 csésze szénsavas ásványvíz
4 tojás
2 csésze liszt
3 csésze ízlés szerinti diófélék (mogyoró, mandula) őrölve
1 csipet só
1 csésze olaj vagy olvasztott vaj
1 csomag sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb juhtúrós sztrapacska: Ezekre fontos odafigyelni

A mázhoz:

150g csokoládé
150g tejszín

Elkészítés

A piskótához:
Egyszerűen keverje össze az összes hozzávalót. Ezután öntse a masszát egy tortaformába, tepsibe, vagy kenyérformába. Süsse 180 fokon 1 órán át. Alsó-felső sütés.

A mázhoz:
Melegítse fel a tejszínt, adja hozzá a csokidarabokat, és keverje simára a mázat. Majd vonja be a süteményt a csokoládé mázzal és hagyja megszilárdulni.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!