Hódítanak a kevert tésztájú sütemények. Ennek oka pedig egyszerűen az, hogy rendkívül finom, habkönnyű textúrájú piskótákat készíthetünk el pillanatok alatt. Ráadásul kiadós és viszonylag olcsón előállítható édesség. Ebből az egész családnak jut az ebéd után, már csak az adagokkal kell vigyáznunk a cukormennyiség miatt.

Kapcsolódó: Kakaós-kefires kevert süti: 10 perc alatt kész a kedvenc piskótánk

Íme, a túrós-kakaós kevert bociszelet receptje:

Hozzávalók

A tésztához
1 db tojás
25 dkg cukor
5 dkg margarin
2.5 dl

tej
4 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

Kapcsolódó: Mennyei ízvilág: Almás mákos süti vaníliasodóval

A krémhez

25 dkg tehéntúró
4 ek cukor
4 ek tejföl
0.5 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor

Kapcsolódó: Édes mámor: Elronthatatlan meggyes bociszelet

Elkészítés

A tésztához

A lisztben elkeverjük a sütőport.
A margarint a mikróban felolvasztjuk.
A tészta összes hozzávalóját egy keverőedénybe rakjuk. Egy mixelő rúddal sima tésztává keverjük.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük.
A túrókrém hozzávalóit is egy keverőedénybe tesszük. Majd ezt is a mixelő rúddal keverjük krémesre.
A túrókrémet habzsákba töltjük vagy egyszerűen nylon zacskóba, aminek a sarkából levágunk akkorát, hogy kisujjnyi vastagságban tudjuk kinyomni belőle a krémet. Majd kacskaringósan a tésztára nyomjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük. (Ha már érezzük az illatát, egy fogpiszkálót szúrunk bele. Ha már nem tapad rá a tészta, elkészült.)
Sütés hőfoka: 200 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Tepsi mérete: 22x36x6
Sütés ideje: 20 perc

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: nosalty.hu