Ha van kedvetek és időtök sütögetni, és szeretitek a sajtos rudat, ezt a sajtos rúd receptet próbáljátok ki ti is! Ebből dupla adagot készítettem, mert napok múlva is isteni porhanyós marad. A tartósság a zsír és a rétesliszt együttes erejének tudható.

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Íme, a sajtós rúd receptje Iluskától:

Hozzávalók

70 dkg rétesliszt
25 dkg margarin (kocka)
6 ek disznózsír
2 db tojássárgája
3 dkg friss élesztő
15 dkg trappista sajt
175 g tejföl
1 cs. e.k .só
1 dl tej (langyos, élesztőhöz)
1 db tojás (kenéshez)

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.Majd lisztezett deszkán kb.fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.A megmaradt reszelt sajttal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.sütési hőfok: 200°C –

Forrás: mindmegette.hu