Jó gazdagon a legfinomabb.
Még nyáron is sajnos sok vírusos megbetegedés terjed, megfázást pedig leggyakrabban vírusok okozzák. Ezek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Amit viszont már nagymamáink is alkalmaztak, az a húsleves.
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk
Immár több tudományos vizsgálat is alátámasztja, amit az anyák hosszú évszázadok óta tudnak: a meleg, sós folyadék segíti a náthavírus elleni küzdelmet. Egyes vizsgálatok szerint a húsleves enyhíti a felső légutakban kialakult gyulladást is. Növeli a hatásosságát, ha sok zöldséggel készül. A nátha, influenza megelőzésében azonban nem segít.
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli
Ennek érdekében fogyasszunk: C vitamint
cink tartalmú ételeket
ginsengetbíbor-kasvirág kivonatot, teát,
zöld-teát
D-vitamint.
Az igazi húsleves receptje, ami nagyon finom és sok „nyavajára” megfelelő ellenszer:
Ahogyan már a neve is mutatja, a legfontosabb, hogy organikus gazdaságból, háztájiból vásárolt ” kapirgálós” tyúkból készüljön.
Elkészítés
Egy közepes nagyságú tyúkot megkopasztok, mosom, darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza,
szív) 3 l hideg vízben felteszem főni. Amikor felforrt, lehabozom és lassú tűzön főzöm tovább. Fűszerezem sóval, 8-10 szem egész borssal, egy kisfej külső héjától megtisztított vöröshagymával, egy gerezd fokhagymával. Amikor a hús félpuha,
hozzáadom a leveszöldséget: Két sárgarépa , két petrezselyemgyökér negyedelve, kis darabka zeller, karalábé, egy
zöldpaprika, paradicsom. Ezekkel együtt még nagyon lassú forrással főzöm, míg a hús megpuhul. Kis darabka karfiollal, egy csokor petrezselyem zölddel főzöm készre. Kifőzött házi csigatésztával tálalom.
Egészségünkre!
Forrás: minden-egyben.com