Ezzel nem nyúlhatsz mellé.
A sós, tepertős, krumplis és sajtos pogácsák is mind-mind nagy kedvencnek számítanak hazánkban, ünnepek és hétköznapok alkalmával is.
Mi most a túrós-sajtos rúd receptjét mutatjuk, amelyet nem csak, hogy hihetetlen könnyű elkészíteni, krémes, puha állaga miatt alig tudsz majd a tál mellől elszabadulni.
Kapcsolódó: Így lesz tökéletes a húsvéti főtt sonka – Aranyszabályok és bevált praktikák
Íme, a túrós-sajtos rúd receptje:
Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb sajt,- és sonkatekercs húsvétra
HOZZÁVALÓK
Elkészítési idő: 60 perc
4 adag
25dkg túró
15dkg disznózsír
35dkg finomliszt
1dl langyos víz
1ek ecet
2tk só
Kapcsolódó: Húsvéti sütemények: Percek alatt elkészíthető mennyei kapucsínó szelet
A tetejére:
1db tojás
10dkg reszelt sajt
Kapcsolódó: Házi zserbógolyó: így tudsz gyorsan finom és minőségi süteményt készíteni húsvétra
ELKÉSZÍTÉS
A túrót krumplinyomóval átnyomkodjuk, hozzáadjuk a puha zsírt, a lisztet, az ecetet és annyi langyos vizet, amennyit felvesz. A nyers tésztát egy órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A hideg tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Rudakra vágjuk, és gáztepsiben aranysárgára sütjük.
Kapcsolódó: Húsvéti menühöz: Pillanatok alatt elkészíthető isteni sonkás töltött krumpli
Jó étvágyat és jó munkát kívánunk!
Forrás: mindmegette.hu
Kiemelt kép: mindmegette.hu