Mennyei.
A húsvét közeledtével sokan agyalhatnak már azon, vajon mi legyen az ünnepi asztalon. Azután pedig jön a kérdés, hogy mi legyen a családi ebédről megmaradt ételekkel, hiszen nincs szíve kidobni az embernek.
A sonkás töltött krumpli remek lehetőség a megmaradt főtt sonka, és tojás felhasználására, de akár a húsvéti menübe is beilleszthető. A főtt sonkát így máris újra gondolva, ínycsiklandó formában tálalhatjuk. Egyszerű, gyors, közkedvelt étel.
Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb sajt-, és sonkatekercs húsvétra
Íme, a sonkás töltött krumpli receptje:
Hozzávalók
15 dkg kötözött sonka (főtt, maradék)
4 db burgonya (nagyobb)
120 g tejföl
15 dkg sajt (én gruyeret használtam, de füstölt, trappista, ementáli is mehet)
2 tk mustár
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
2 db tojás
Elkészítés
A krumplikat megfőzzük. Próbáljunk meg nagyobb és egyforma, nem szétfövő típust választani.
Ha kész, hagyjuk, míg egy kicsit kihűl.
Közben vágjuk kis kockákra a főtt sonkát, reszeljük le a sajtot. Tegyük félre. A tejfölt keverjük ki a tojásokkal, majd adjuk hozzá a sajtot és a sonkát. Borsozzuk, a sózáshoz viszont előbb kóstoljuk.
A kicsit kihűlt krumplikat vágjuk félbe, vájjuk ki a közepét. Egy kicsit adjunk belőle a masszánkhoz, de előbb törjük össze villával.
Töltsük vissza a krumplikba, és tegyük előmelegített sütőbe. 15 perc múlva húzzuk ki, szórjuk meg a maradék sajttal, majd grillezzük a tetejét még 5 percig, amíg szépen rá nem pirul.
Sütés hőfoka: 170 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 15 perc
+1 Tipp: Tejföllel meglocsolva, egy kis snidlinggel még finomabb.
Forrás: nosalty.hu
Kiemelt kép: nosalty.hu