Az egész család imádni fogja.
A házi zserbógolyó zseniális változata a méltán népszerű, magyar eredetű zserbó szeletnek.
A különbség csupán annyi, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb elkészíteni, illetve tésztalapok helyett darált zabkekszet gyúrunk a süteménybe. A falatnyi, csokimázas formája teszi igazán kívánatossá, megfelelő desszertnek bizonyul a húsvéti ünnepekre is.
Kapcsolódó: Így készül a legfinomabb sajt,- és sonkatekercs húsvétra
Íme, így tudod elkészíteni a házi zserbógolyót:
Hozzávalók
4 adag
könnyű, gyors
Elkészítési idő: 25 perc
150 g zabkeksz
110 g dió
200 g sárgabaracklekvár
150 g étcsokoládé
Kapcsolódó: Húsvéti menühöz: Pillanatok alatt elkészíthető isteni sonkás töltött krumpli
Elkészítés
Egy aprítógépbe dobjuk a zabkekszet, a diót, és ledaráljuk.
Hozzáadjuk a lekvárt, jól összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis gombócokat gyúrunk. Minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben.
A csokoládét összetörjük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd óvatosan a golyókra öntjük.
A zserbógolyók tetejét megszórjuk egy kevés darált dióval, majd újabb (minimum) 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Forrás: nosalty.hu
Kiemelt kép: nosalty.hu
Jó étvágyat kívánunk hozzá!