A magyar konyha tökéletes savanyúsága, és még lehet fokozni.

Az uborkasaláta mindig remek kísérője az ebédnek, főleg a nyári hónapokban. Ha azt szeretnénk, hogy a szokásosnál is finomabb legyen, érdemes figyelembe venni ezt az extra hozzávalót.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Így lesz isteni a végeredmény

Az uborkasaláta egy örök klasszikus, hiszen könnyű, frissítő és egyszerűen elkészíthető, ráadásul mindkét változata – a krémes szószos és az ecetes – is nagy népszerűségnek örvend. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy már maga az uborka remekül hidratál, kevés benne a kalória, emellett égő gyomorra is megoldást nyújt.

Kapcsolódó: Egyszerű töltött paprika recept – mindenképpen próbáld ki!

Mivel a zöldségnek nincs karakteres íze, sokoldalúan fel lehet használni, az ecetes salátaváltozat pedig pikk-pakk elkészül, sültek mellé pedig maga a tökély:

Az ecetes uborkasaláta kihagyhatatlan alapanyaga a kapor, ami segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, vitalizál, erőt ad és megvédhet a szabad gyököktől is, mivel rengeteg tápanyag, illetve antioxidáns is van benne.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Az pedig külön jó hír, hogy az uborka ízéhez is kiválóan passzol. Hámozd meg és vágd fel az uborkát vékony szeletekre, könnyen sózd meg, majd hagyd állni egy órát. Távolítsd el a felesleges nedvességet, és keverd össze hagymával. Az ecetet, vizet és cukrot forrald össze, amíg a cukor fel nem oldódik, ezután öntsd az uborkára, és szórd meg friss kaporral. Hagyd kihűlni, majd fedd le és tedd a hűtőbe egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Femcafe.hu