A sütés nélküli krémest mindenkinek jó szívvel tudjuk ajánlani. Elkészítése roppant egyszerű, sütni nem szükséges, ehelyett pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek. Alapvető, és gazdaságos hozzávalókból készül, a végeredmény pedig mégis egy isteni, ellenállhatatlan, ízes, krémes sütemény.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Íme, a krémes süti receptje:

Hozzávalók

45 dkg háztartási keksz

2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker – főzés)

6 dl tej

2 dl habtejszín

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé

1 teáskanál vaj

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Elkészítés

Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú lesz, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk. Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg krém kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább két órára, hogy a keksz megpuhuljon.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!