Ma egy jól kipróbált, hagyományos csöröge receptjét hoztuk el nektek, amelyet már felmenőink is készítettek. A gyerekek és az egész család szereti.

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha, almás joghurtos fánk

Íme, a csöröge receptje:

Hozzávalók

liszt amennyit felvesz a tészta,
4 db tojás,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
csipet só,
4 kanál porcukor,
2 kanál olaj,
1 kiskanál rumaroma,
2 kanál olvasztott vaj (kihűtve),
olaj vagy zsír a sütéshez.

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül, azonnal süthető diós és lekváros kifli

Elkészítés

Verjük fel a tojásokat egy kevés sóval, adjuk hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, az olajat , a rumaromát és a szódabikarbónát. Amikor ezeket a hozzávalókat összekevertük kezdhetjük hozzáadni az átszitált lisztet, majd tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd rombuszokat vágunk belőle (derelyevágóval vagy késsel), aminek a közepébe vágást ejtünk és a vágáson keresztül átfordítjuk az egyik sarkát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és bő olajban kisütjük a csöröge fánkokat. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kapcsolódó: Habos almás süti: Eszünk megáll, annyira egyszerű és mégis annyira finom

Jó étvágyat hozzá!