Bese Gergő egyelőre nem reagált az értesülésekre.

A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal.

Kapcsolódó: Szegény Tóth Gabi! Újabb kapcsolata érhetett véget a Krausszal való szakítása után

Az Apostoli Nunciatúra elismerte, hogy értesültek a fideszes sztárpapot érintő súlyos vádakról, ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben.

Bese Gergő atya és Semjén Zsolt

Komoly kormányzati kapcsolatai voltak

Bese Gergő az utóbbi években rendkívüli aktív volt, már ami a politikai kereszténységet illeti. Ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostort, a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit, valamint családi egyesületei bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

A Válasz Online azt állítja, összesen 4 Fidesz–KDNP-s politikustól hallottak a szóban forgó akták létezéséről. A portál kérdésekkel fordult Bese Gergőhöz. Arról kérdezték:

  • „készülhettek-e olyan felvételek, amelyen Ön – már papi szolgálata idején – másik férfival, férfiakkal szexuális kapcsolatot létesít?
  • Ha ezek a felvételek valósak és széles körben »terjednek« kormányzati és egyházi körökben, adódik a kérdés: nem érzi-e, hogy személye tehertétellé vált mind az egyháza, mind a kormányzat számára?
  • Ha Önről nem készülhettek olyan felvételek, amelyeken másik férfival, férfiakkal létesít szexuális kapcsolatot, kinek állhatott érdekében ilyen videókat, üzenetváltásokról szóló képernyőmentéseket »gyártani«, majd eljuttatni a legmagasabb kormányzati körökig?”

Bese péntek reggelig nem reagált az értesülésekre.

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek a cikk megjelenése után röviddel azt közölte:

„Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.