A bogyós gyümölcsös sajttorta több okból is népszerű. Néhány összetevőből áll, amelyekkel pillanatok alatt elkészíthetjük a könnyed, ízletes, gyümölcsös sajttortát. Tökéletes desszert a nyári melegben is. Nem igazán lehet elrontani, és gyorsan mindenki kedvencévé válik.
Íme, a bogyós gyümölcsös sajttorta receptje:

Hozzávalók

Alap:
– 1 csomag zabfalatok (215g)
– 100g olvasztott vaj
Krém:
– 250g mascarpone
– 300g habtejszín
– 3 ek. görög joghurt
– 80g porcukor
– 2 tk. vaníliás cukor
– 2 ek. citromlé
Gyümölcsös réteg:
– 360g fagyasztott bogyós gyümölcs mix
– 70g cukor
– 2 kiskanál keményítő
– 1 ek. vaníliás pudingpor
– 1,5 dl víz

Elkészítés

A kekszeket apróra törjük, majd az olvasztott vajjal elkeverjük. A sütőpapírral kibélelt forma aljába beleöntjük és alaposan elegyengetjük (ne nyomjuk bele erősen). A habtejszínt habbá felverjül, majd hozzákeverjük óvatosan a mascarponét. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, és elkeverjük. A kekszes alapra rétegezzük, majd betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a bogyós réteg. A fagyasztott gyümölcsöt, vizet, keményítőt, pudingport felforraljuk, majd egy botmixer segítségével homogén állagúra turmixoljuk. Mehet rá a tortára, aztán be a hűtőbe.
A videót itt tudod megtekinteni az elkészítéséről.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!