Nálunk nagyon gyakran készül a házi kolbászkrém. Sokszor a gyerekeknek is ezzel készítem a kiflit a suliba, néhány zöldséget is belecsempészek, így energikusak lesznek egész nap. Tíz perc alatt elkészíthető, és nagyon finom.

Íme, a házi kolbászkrém receptje:

Hozzávalók

20dkg kolbász
5dkg vaj
1ek tejföl
1ek mustár
2gerezd fokhagyma
1ek petrezselyem

bors

Elkészítés

A kolbászkrém elkészítéséhez a kolbászt megpucoljuk, a végeit levágjuk. Feldaraboljuk, és késes aprítóban vagy húsdarálóval pépessé daráljuk. A ledarált kolbászhúshoz hozzáadjuk a vajat, és tovább krémesítjük.
A masszához hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk, végül alaposan összekeverjük.
A kolbászkrémet kenyérre vagy kiflire kenjük. Uborkaszeletekkel tökéletes szendvics reggelire, tízóraira.

Nézd meg videón is az elkészítését:

Forrás: mindmegette.hu