Azt ígéri a kormány, hogy felújítják a kollégiumi szobákat, ez eddig nem történt meg.

Megdöbbentő fotók keringenek a közösségi médiában arról, milyen állapotok uralkodnak a NYSZC Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum kollégiumában.

Magyarországon komoly problémák vannak a kollégiumokkal, pedig ott él(ne) és tanul(na) a jövő generációja. Az elmúlt pár évben református kollégium átadására volt pénz, itt az állítólagos támogatások ellenére is csak a külső felújításnál tartanak. Volt olyan kollégium is, ami a rezsiszámlák bődületes emelése miatt kellett bezárja kapuit.

Megdöbbentő körülményekkel találkoztak a gyermekek és szüleik a NYSZC Nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum kollégiumában. Bár az épület kívülről látszólag fel lett újítva, belül tragikus állapotok uralkodnak. Ilyen körülmények között kellene éljenek és tanuljanak a gyermekek?

Megdöbbentő fotók készültek

A bútorok szétesnek és koszosak, a fürdőszoba igencsak „leharcolt” emellett ütött-kopott matracok várják az új diákokat. Ilyen körülmények között élnek a diákok az egyik nyíregyházi kollégiumban. A szülők léptek, most gyűjtésbe kezdtek, hogy legalább új matracokat tudjanak venni gyermekeiknek. az állapotok minősíthetetlenek.

A Jobbik elnöke, Adorján Béla is megdöbbent, ő fia beköltöztetésekor szembesült a kollégium állapotával.

Facebook-oldalán azt írta a politikus:

„Nekem még rettenetesebb és rémisztőbb a látvány, mint azoknak az embereknek, akik nem tudják, hogy a tiszalöki börtönben milyen körülmények között élnek a bűnözők. Bizottsági elnökként volt szerencsém részletesen megismerni az ott fogva tartottak életkörülményeit. A különbség nagyjából olyan, mint a hatvanpusztai birtok és az Ópályiban földbe ásott putri között! (És nem a kollégium olyan, mint a hatvanpusztai birtok.)

Urak! Önök bűnt követnek el napról napra! Amit önök tesznek, az diáknak, tanárnak méltatlan, diáknak és tanárnak megalázó! Önök a jövőt ölik meg! Önök Magyarországot ölik meg”

– adott hangsúlyt felháborodásának.

Az RTL-t nem engedték be forgatni

A hír megjelenése óta több diák is küldött képeket és videókat az épületen belüli körülményekről az RTL-nek.

A csatornát viszont nem engedték be forgatni.

A fenntartó Nyíregyházi Szakképzési Centrum azt közölte, a kollégium is része annak az idén indult országos fejlesztési programnak, amire 96 milliárd forintot költ a kormány.

Azt állítják, hogy ebből a pénzből jutni fog a bútorzat cseréjére is – derült ki a csatorna riportjából. A szülők addig is folytatják a gyűjtést új matracok vásárlására, hogy gyermekeiknek ne ilyen körülmények között kelljen tölteni mindennapjaikat.

A kollégium eléggé népszerű, mert itt nincs kollégiumi díj, csak az étkezésért kell fizetni.

A felújítás pedig furcsa ütemben halad, hiszen falakon lyukak vannak, és az ajtók is be vannak szakadva.

A teljes videót itt lehet megnézni: