A sonkás tejszínes tészta mindig jó ötlet ebédre, akár vacsorára is. Nyáron pedig kimondottan hasznos lehet, ha nem szeretnénk a fazék mellett állni órákat. Gazdaságos, pillanatok alatt össze lehet dobni, mégis laktató. Az egészségünk érdekében készíthetjük teljes kiörlésű tésztából, illetve fogyaszthatunk mellé savanyúságokat.

Kapcsolódó: Liszt nélküli túrós palacsinta, régi recept szerint

Íme, a sonkás tejszínes tészta recept:

HOZZÁVALÓK

50dkg spagetti

20dkg füstölt sonka
olaj
5dl főzőtejszín
bors
20dkg sajt
petrezselyemzöld

Kapcsolódó: Bogyós gyümölcsös sajttorta: Nem lehet rontani és máris kész a mennyei sütemény

ELKÉSZÍTÉS

A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
A sonkát felkockázzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk.
Felöntjük a tejszínnel, megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzákeverjük a tésztát. Alaposan összeforgatjuk, reszelt sajttal és aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.