Ennél a joghurtos citromos sütemény receptnél hagyd ki az alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes dolgokat. A magas zsírtartalmú joghurt nélkülözhetetlen nedvességet és gazdagságot ad a tortának. Csak tojás, joghurt, citromlé és liszt kell hozzá. A végeredmény pedig egy nagyon puha és könnyű sütemény lesz, ami tökéletes desszert a nyárra.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Íme, a joghurtos citromos sütemény receptje:

Hozzávalók

A TÉSZTÁHOZ
3 pohár liszt
2 pohár joghurt
2 pohár cukor
1 pohár olaj
3 db tojás
2 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A MÁZHOZ
0.5 bögre cukor
0.5 db citrom

Kapcsolódó: Ízléses és ízletes nyári gyümölcstorta – sütés nélkül, 15 perc alatt kész az álomsüti

Elkészítés

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, és habosítsd a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat, a joghurtot, az egyik citrom levét, végül pedig forgasd hozzá a sütőporral, reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. Egy közepes nagyságú tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, és helyezd forró sütőbe.

Süsd 170 fokon 25 percig, majd szúrj bele egy hegyes kést vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, a tészta biztosan elkészült. Amennyiben kenyérformában sütöd, kicsit több idő kell neki a sütőben. A citrommázhoz a cukrot keverd simára a citromlével, majd egy spatulával kend gyorsan a langyos sütemény tetejére. Várd meg, míg a máz megszilárdul, és már tálalhatod is.
A remegős citromos sütibe még több joghurt kerül, és a méricskélést is könnyen letudhatod.

Kapcsolódó: Egyszerű, édes sajtos puding: “Mindig jó” – Csupán 150 kcal/100 g, gond nélkül eheted a rekkenő hőségben

Tippek: Használj teljes tejből készült görög joghurtot.

Ne keverjük túl, ha azt akarjuk, hogy ez a sütemény nedves és puha és ne sűrű legyen. A tészta túlkeverésekor glutén képződik a lisztben, ami sűrűbb, nehezebb pékárut eredményez. Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni. Akkor szeleteld fel!

Ez a citromos joghurtos sütemény légmentesen záródó edényben szobahőmérsékleten akár 3 napig is eláll. Jól fagy is!

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: recipes.hu