Pillanatok elkészül, tökéletes választás az édes sajtos puding uzsonnára, reggelire, tízóraira vagy edéd utáni desszertnek is. Könnyed és gazdaságos étel, amely jó választás a nyári időszakban is. Alacsony kalóriatartalma miatt pedig szinte korlátlanul fogyasztható.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Íme, az édes sajtos puding receptje:

ÖSSZETEVŐK

600 g édes tehénsajt 0-9%;
50 gramm cukor;
10 g vaníliás cukor;
0,5 g só;
100 g ryazhenka 15-20% (vagy tej);
2 tojás (100 g héj nélkül);
30 g keményítő (bármilyen) vagy búzadara;
50 gramm mazsola.

Kapcsolódó: 350 forintból 15 perc alatt meg van a csodálatos házi kenyér: Ilyet a boltban nem kapni

Elkészítés

A sajttálba tesszük a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a tejszínt és a keményítőt, majd függőleges turmixgéppel simára keverjük a hozzávalókat.
Ha szükséges, adjunk hozzá előmosott mazsolát és keverjük össze.
Tanács. Mazsola helyett bármilyen szárított gyümölcsöt, csokoládédarabokat, diót, kandírozott gyümölcsöt használhatunk.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Egy formát (10*20 cm) bélelünk ki sütőpapírral, öntsük a masszát, a réteget elsimítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 40-50 percre, légkeverés nélkül, közepes fokozaton. Ezt követően nyissa ki a sütő ajtaját, és hagyja állni 15 percig a pudingot.
Vegyük ki a pudingot, hagyjuk kihűlni és tegyük tányérra.
Pudingot tejszínnel vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: recipes.hu