Kenyér az étkezés lelke.

Egyszerű házi kenyér 15 perc alatt. Olcsón elkészíthető egy finom, jó nagy adag kenyér, ami nem hasonlítható a bolti típusokhoz, idővel pedig ízlésünk szerint variálhatjuk a receptúrát. Azoknak ajánljuk ezt, akik drágulás, és a olykor rosszabb minőségű bolti kenyerek helyett, rendelkeznek elég kedvvel és idővel, hogy elkészítsék a saját házi kenyerüket.

Kapcsolódó: Nem lehet vele betelni: Réteges, habkönnyű madártejszelet

Íme, így készítsd el a házikenyeret:

Kapcsolódó: Így lesz a legfinomabb az uborkasaláta: Ez az egy titkos hozzávaló kell hozzá

Hozzávalók

500 g finomliszt (finom)
0.5 tasak instant élesztő (vagy fél kocka friss)
2 dl víz (langyos)
2 ek napraforgó olaj (lehet olíva is)
0.5 teáskanál cukor
1 tk só

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. (Ha szárított élesztőt használunk, kicsit tovább.)
A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percigdagasztjuk, hogy egy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. (A vizet fokozatosan adagoljuk, attól függően, hogy a tészta mennyit vesz fel.)
Ha kész, tegyük kenyérsütő formába, kenjük meg vízzel a tetejét, és tegyük előre belangyosított sütőbe. Épp csak kézmeleg legyen a levegő és hagyjuk ott, amíg kétszeresére nem kel (kb. 60 perc).
Tekerjük fel a hőfokot 220 fokra, tegyünk mellé egy edényben vizet és kb fél óra alatt süssük aranybarnára.

  • Sütés ideje: 30 perc
  • Előkészítés: 15 perc

Kapcsolódó: Percek alatt kész, finom tésztáját pedig mindenki imádja: Így készítsd el a kefires fánkot

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: nosalty.hu