Vitézy Dávid nem fogadja el a választási vereséget.

Vitézy Dávid nem óhajtja elfogadni a főpolgármester-választás végeredményét

Vitézy Dávid benyújtotta alkotmányjogi panaszát a főpolgármester-választás eredménye miatt – hívta fel a figyelmet a Telex. Orbán Viktor rokona „alkotmányjogi panaszában”

a Kúria döntésének alaptörvény-ellenességének megállapítását és megsemmisítését kéri az Alkotmánybíróságtól.

A Kúria szerdán érvényesítette a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében nem lesz megismételt főpolgármester-választás Budapesten.

A múlt héten Karácsony Gergely és Vitézy is bejelentette, hogy megtámadja a Kúrián a választás végeredményéről szóló NVB-határozatot. Vitézy két kerületben, Karácsony pedig egész Budapestre vonatkozóan kezdeménye a főpolgármester-választás megismétlését.

Karácsony Gergely a Vitézy által kezdeményezett, június 14-ei újraszámlálást elrendelő döntés törvényességét támadta meg, amelyet azzal indokolt, hogy

a folyamat több szempontból sem felelt meg a jogállamisági feltételeknek.

Karácsony Gergely átvette főpolgármesteri megbízólevelét

Vitézy az NVB-nek azt döntését támadta meg, amely elutasította a IV. és a VII. kerületben az új választás kiírásával kapcsolatos kérelmét. A Fidesz – papíron LMP – jelöltje azért szerette volna a két kerületben megismételni a választást, mert szerinte az utolsó pillanatban a javára visszalépő Szentkirályi Alexandra nevét alig láthatóan lehúzták a szavazólapokról.

Karácsony Gergely Facebook-oldalán közölte, hogy elfogadja a döntést, majd átvette főpolgármesteri megbízólevelét.

(Karácsony Gergely/Facebook)