Úgy tűnik, Rogán Antal a rúdtánc nagy kedvelője.

Ahogy a minap beszámoltunk róla, 4 millió forintnyi támogatást kap egy, a Villányi úton működő rúdtáncos klub, a Dollhouse Sportegyesület ugyanis Rogán Antal minisztériumának oltalmát élvezi.

A klub mellesleg már korábban is részesült támogatásban, az információk szerint a Dollhouse-t a bírósági bejegyzésétől kezdve a szárnyai alá vette Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az egyesület vezetőjének múltja egyébként összefonódik a Fidesszel, így már nem is tűnik annyira meglepőnek Rogán Antalék nagylelkűsége.

Rogán tárcája megindokolta, miért lettek a rúdtánc oltalmazói

„A Dollhouse Sportegyesület több mint 20 éves szakmai múlttal és háttérrel rendelkezik. Az egyesület tevékenysége elősegíti a sport népszerűsítését, számos közösségi eseményt szervez, amelyek felerősítik az egészséges életmód népszerűsítését”

– fogalmazott Rogán Antal tárcája a Telex megkeresésére.

Megjegyezték, hogy az elmúlt években több civil szervezetet is támogattak, közöttük akad, amely társadalmi tevékenységet végez, de több egyesület a sporthoz kötődik. Azt ugyanakkor nem hangsúlyozták, hogy a kormányzó párthoz közeli személyeknek, egyesületeiknek rendre jut pénz.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte,

„a támogatás felhasználásának elszámolásakor minden jogszabályi kötelezettségnek eleget tett a Dollhouse Sportegyesület”.

Megszólalt a rúdtáncklub vezetője

Zsumberáné Markó Ágnes úgy fogalmazott,

„az elmúlt 30 évben számos munkáltatónál dolgoztam közalkalmazottként, közszolgálati tisztviselőként, munkavállalóként, azaz alkalmazottként (nem közszereplőként).

Ezek a magánügyeim, és egyiknek sincs köze a sportegyesületi tevékenységemhez”.

Hozzáfűzte, immár 20 éve folyamatosan jelentős lépéseket tesznek azért, hogy felhívják az emberek figyelmét a sport jelentőségére. A támogatásért mellesleg ők fordultak Rogán Antal tárcájához.