Ide vele.

Mi másra vágyhatnánk jobban a rekkenő hőségben, mint egy édes, finom és hűs, gyorsan elkészíthető gyümölcstortára? A gyümölcs frissessége és a torta íze pedig annyira fenségessé teszi a süteményt, hogy lehet több adaggal kell készülnünk.

Kapcsolódó: Minden háziasszony kedvence: túrós-kakaós kevert – bociszelet

Íme, így készítsd el 15 perc alatt a gyümölcstortát:

Hozzávalók

400 g málna;
200 gramm áfonya;
800g ryazhenka zsíros krém (illetve habtejszín vagy főzőtejszín)
1 pohár cukor;
30 gramm zselatin;
100 ml víz;
8 gramm vaníliás cukor.

Kapcsolódó: Pillanatok alatt otthon elkészíthető, lágy sajtos stangli

Elkészítés

Tegye a zselatint egy lábasba, öntsön vizet és keverje össze. Hagyjuk állni 10 percig a zselatint, hogy megduzzadjon.
Egy tálba tegyünk tetszőleges zsírtartalmú tejszínt, csak ne feledjük, hogy az alacsony zsírtartalmú tejszín savanyúbb.
Adjunk hozzá cukrot és vaníliás cukrot, majd keverjük össze, és hagyjuk állni 10 percig, hogy a cukor feloldódjon.
A kivehető forma (21 cm) széleit takarjuk le ételfóliával. Használhat egyszerű formát vagy akár egy tálat is.

Kapcsolódó: Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kell: Tojás nélküli palacsinta pár perc alatt, az íze egyszerűen mennyei

A megduzzadt zselatint közepes lángra tesszük, és állandó keverés mellett kb. 70°C-ra melegítjük (nem forraljuk).
A forró zselatint vékony sugárban, folyamatosan kevergetve habverővel öntsük a tejszínes krémbe.
Mosd meg a gyümölcsöt, és hagyj néhányat belőle díszítésre.
A többi gyümölcsöt a tejszínnel együtt tálba tesszük, és egy kanállal összekeverjük. Bármilyen más gyümölcsöt használhatsz, amit szeretsz.
A kapott kompozíciót öntsük egy formába, és terítsük rá a korábban megspórolt gyümölcsöket.
Tegye a tortát a hűtőbe 3-4 órára, amíg jól megszilárdul.
Ezután vékony és éles késsel karikázzuk be a széleket, vegyük ki a formát, tegyük tányérra a tortát és tálaljuk. Ha sima tepsit használunk, 10 másodpercre mártsuk forró vízbe, hogy könnyebben eltávolítsuk a süteményt.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: recipes.hu