Remek harapnivaló a nap folyamán.

A töltött lángos különlegességét az adja, hogy tésztájának külseje ropogós, belül puha, a friss sajtos tölteléktől pedig igazán ízletessé és szaftossá válik. Ha elkészült, kenj rá egy kis fokhagymás, fűszeres olajat! Nem nehéz elkészíteni, laktató, költsége átlagos.

Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet

Íme, a sajtkrémmel töltött házi lángos receptje:

Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül,azonnal süthető diós és lekváros kifli

Hozzávalók
A lángoshoz:
350 g liszt
50 ml olaj
120 ml hideg víz
1 tk só
1 tk sütőpor
200 g friss sajt

Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta

A kenéshez:

Préselt fokhagyma
Olaj
Ízlés szerinti fűszernövények

Elkészítés

1. Szitáljuk az olajat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót, az olajat, a sütőport és a hideg vizet, majd gyúrjuk össze sima tésztává. Majd tépjünk le belőlük kisebb darabokat és nyújtuk lángos formára.
2. Ezután tegyük a friss sajtot a közepére, zárjuk le a tésztát és formáljunk belőle egy gombócot.
3. Ismét nyújtsuk ki, tegyük a sütőben és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Kb. 20 perc 180 fokon
4. Sütés után pedig kenjünk meg őket az elkészített fokhagymás olajjal!

Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha almás joghurtos fánk

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: eletmagazin.hu