Remek harapnivaló a nap folyamán.
A töltött lángos különlegességét az adja, hogy tésztájának külseje ropogós, belül puha, a friss sajtos tölteléktől pedig igazán ízletessé és szaftossá válik. Ha elkészült, kenj rá egy kis fokhagymás, fűszeres olajat! Nem nehéz elkészíteni, laktató, költsége átlagos.
Kapcsolódó: Szinte szétolvad a szájban: Habkönnyű, krémes csokis szelet
Íme, a sajtkrémmel töltött házi lángos receptje:
Kapcsolódó: Falatnyi boldogság: Kelesztés nélkül,azonnal süthető diós és lekváros kifli
Hozzávalók
A lángoshoz:
350 g liszt
50 ml olaj
120 ml hideg víz
1 tk só
1 tk sütőpor
200 g friss sajt
Kapcsolódó: 10-ből 9-en nem ismerik ezt a puha csodát: 10 perc alatt elkészíthető joghurtos felhő torta
A kenéshez:
Préselt fokhagyma
Olaj
Ízlés szerinti fűszernövények
Elkészítés
1. Szitáljuk az olajat egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót, az olajat, a sütőport és a hideg vizet, majd gyúrjuk össze sima tésztává. Majd tépjünk le belőlük kisebb darabokat és nyújtuk lángos formára.
2. Ezután tegyük a friss sajtot a közepére, zárjuk le a tésztát és formáljunk belőle egy gombócot.
3. Ismét nyújtsuk ki, tegyük a sütőben és mindkét oldalát süssük aranybarnára. Kb. 20 perc 180 fokon
4. Sütés után pedig kenjünk meg őket az elkészített fokhagymás olajjal!
Kapcsolódó: Alig lehet letenni: Könnyed, vajpuha almás joghurtos fánk
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás: eletmagazin.hu