A youtuber nem finomkodott véleményével a példátlan bőnyi iskolai késeléssel kapcsolatban.

Kapcsolódó: Döbbenet: A reggeli iskolai késelésről nyilatkozott a támadó kislány édesanyja

Általános iskolás lány támadta meg osztálytársát

Az elmúlt napokban borzalmas hír rázta meg a magyar közvéleményt. Hazánkban korábban erre nem igazán volt még példa: a Győr-Moson-Sopron vármegyei településen, Bőnyön egy általános iskolás kislány megkéselte osztálytársnőjét, akinek egy hajszálon múlott az élete.

Kapcsolódó: Döntött a bíróság: Kiderült, mi lesz a sorsa a Bőnyben késelő 12 éves iskolásnak

Halállistát vezetett

Ha ez nem lenne elég, kiderült, hogy az elkövető kislány halállistát vezetett, amire azokat a diákokat írta fel, akikkel a jövőben is hasonló módon kívánt leszámolni.

Osváth Zsolt felszólalt

Az eset annyira durva és példátlan, hogy szemlátomást a közvélemény sem nagyon tud vele mit kezdeni, így nem érkeztek halom számra tartalmak a véleményvezérektől. A népszerű YouTube-os személyiség, Osváth Zsolt (ZSHowtime) most egy hosszabb videót szentelt a témának, aki szintén átélt hasonló krízishelyzeteket, hiszen nehéz körülmények között, gyermekotthonban nőtt fel.

Kapcsolódó: Sokkoló: Kislány szúrta meg diáktársát egy magyar általános iskolában

Szerinte ők tehetnek róla

Ebben a videóban Zsolt keményen fogalmaz, és véleményével valószínűleg sokan egyet is értenek – ugyanis leginkább a teljes rendszert hibáztatja. A videóból az is kiderül, ami eddig talán nem volt teljesen köztudott: az elkövető gyerek szülei válófélben voltak, és állítólag meglehetősen agresszív az apa – az anyuka pedig a nehéz magánéleti helyzetben kevesebb figyelmet fordított gyermekére.

A szülői és a pszichológusi felelősséget és megemlíti, valamint saját életéből is hoz példákat korábban átélt bántalmazásokra. A további hasonló ilyen esetek megelőzésére egyértelműen a gyerekekkel való mélyebb kommunikációban látja – az ügy talán az iskolai bántalmazásokra is jobban felhívja a figyelmet, ami ellen viszont állami módszerekkel nehezebb küzdeni, ezt elsősorban a szülők tudnák a neveléssel kivédeni.

– közölte az influenszer.

A teljes videó megtekinthető itt:

Forrás: promotions.hu