Közleményt adtak ki, miután Kozma Lilla megszólalt a történtekről.

Kaposvár fideszes polgármestere követett el nemi abúzust Kozma Lilla ellen

Mint megírtuk, Kaposvár fideszes alpolgármestere érintett az újabb ped0filbotrányban. Az egykori kaposvári Fidelitas-tag, Kozma Lilla Rita azt állítja, nemi abúzus áldozata lett 15 évesen.

A fideszes politikus fenyegetni kezdett

Az íróként, szociális munkásként tevékenykedő Kozma a HVG360-nak részletezte a Kaposváron történteket. Elmondta, egy kormánypárti helyi képviselő volt a zaklatója, aki mellesleg családos, továbbá jelenleg is a közgyűlés tagja. A portál beazonosította a fideszes politikust, aki a megkeresésükre tagadta a történteket. Hozzáfűzte,

ha a nevét le merik írni, jogi lépéseket tesz.

Az egykori Fidelitas-tag részletesen beszélt a történtekről

Kozma Lilla azt mondta, 2009-ben, az európai parlamenti választásokra készülve épp kopogtatócédulákat szedtek az utcájukban, amikor az egyik aktivistától hallott a Fidelitasról, és úgy döntött, belép az ifjúsági szervezetbe. Megjegyezte, akkoriban nem igazán voltak barátai, bántalmazó családból jött, ám ma már hiszi, ha nem ilyen lett volna az otthoni légkör, eszébe sem jut belépni a szervezetbe.

Elmondása szerint a 2009-es kampány idején saját telefonjáról kellett intéznie a szavazásra buzdító hívásokat. Azt ígérték neki, utólag majd megtérítik a telefonbeszélgetések díját. Ekkor történt, hogy a már említett önkormányzati képviselőhöz irányították.

„Végül a lakóhelyemhez közel beszéltük meg a találkozót, ami előtt írt egy sms-t, hogy az utcában lévő buszfordulóban vár autóval. Odamentem és kinyitottam az ajtót, de nem akartam beszállni, csak gyorsan elintézni a kifizetést.

Megmutattam a számlát és vártam, hogy odaadja a pénzt, aztán mindenki mehet a dolgára. De ő sürgetett, hogy szálljak be és majd az autóban megbeszéljük. Furcsának tartottam, mert nem értettem, mit kell ezen megbeszélni, de

15 éves voltam, ő pedig felnőtt, nyilván nem gondoltam rosszra, szót fogadtam és beültem mellé”

– idézte fel.

„Végül nem messze az otthonomtól leparkolt egy szántóföld szélén. Emlékszem, hogy hatalmasra nőttek a kukoricák. Itt leállította az autót, rám nézett, és újra megkérdezte, hogy mit szeretnék, amire elismételtem, amit már korábban is mondtam, hogy csak a telefonszámlát szeretném rendezni.

Simogatni kezdett.

Először a hajamat, aztán a bal karomat, amit egy idő után az ölébe húzott. Elhúzódtam, de nem hagyta abba: fogdosni kezdte a m€llemet, és a belső combomat. Innentől kezdve kiesett minden. Képszakadás. Lefagytam, leblokkoltam, semmit sem tudtam csinálni, teljesen megsemmisültem mellette”

– részletezte, majd arról is beszélt, hogy az eset után idegösszeomlást kapott, terápiára kellett járnia, hogy feldolgozza a történteket.

„Egy kis »simi« nem nagy ügy” a Fideszben?

Az üggyel kapcsolatban említésre méltó „körülmény”, hogy pár nappal később beszámolt a történtekről két idősebb nőnek, akik a Fidesz tagjai voltak. Ők nem vették komolyan a tinédzser Kozmát, azt mondták neki, hogy:

„egy kis »simi« nem nagy ügy, biztos nem volt olyan rossz”.

Kozma Lilla Rita 2011-ben lépett ki a Fidelitasból.

A Demokratikus Koalíció követeli a fideszes politikus azonnali lemondását

Beszámoltunk róla, hogy Kozma ügyében a Demokratikus Koalíció követeli, hogy

azonnal álljon a nyilvánosság elé, és mondjon le tisztségéről Kaposvár fideszes alpolgármestere,

aki a Fidesz ifjúsági szervezetének tagját, egy 15 éves lányt bántalmazhatott – áll a párt közleményében. Követelik azt is, hogy

a rendőrség azonnal indítson eljárást az eset kivizsgálására.

Zéró toleranciára van szükség a bántalmazó fideszes politikusokkal szemben

Közölték: nem fogják hagyni, hogy a fideszes, nemi abúzust elkövető bűnözők megússzák a felelősségre vonást, és tovább mérgezzék jelenlétükkel a közéletet. Nem fogják hagyni, hogy a magukat keresztény, erkölcsös embernek beállító bűnözők zaklassák és tönkretegyék a fiatalokat – hangsúlyozták.

A Fidesz ifjúsági szervezete nem lehet a fideszes, nemi abúzust elkövető bűnözők vadászterülete.

Zéró toleranciára van szükség a bántalmazó fideszes politikusokkal szemben

– emelte ki közleményében a Demokratikus Koalíció.

Máris közleményt adtak ki az alpolgármesterek

A Nyugati Fény cikkének megjelenését követően azonnal reagáltak a kaposvári alpolgármesterek. A szerkesztőséghez eljuttatott levelük tartalmát változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Szerkesztőség!

A mai napon megjelent, kaposvári állítólagos sze*uális zaklatással kapcsolatos cikkükre az alábbiakat küldjük:

A Fideszben zéró tolerancia van mindenfajta bántalmazással szemben!

Azonban amit látunk az aljas rágalom, egy alaptalan, mindenfajta bizonyíték nélküli politikai támadás, a baloldalhoz köthető személy állításai hazugságok. A háborúpárti dollárbaloldal és a dollármédia a kampányban mindent bevet, még a legaljasabb módszereket is.

A dollárbaloldallal szembeni harcot megvívjuk, mindent megteszünk azért, hogy Magyarország békéjét és biztonságát a háborúpárti erőkkel szemben megvédjük.

Üdvözlettel:

Borhi Zsombor alpolgármester
Dér Tamás alpolgármester
Pintér Rómeó alpolgármester”

(Borítóképünkön a kaposvári Fidesz látható Orbán Viktorral középen)