Súlyos dolgok derültek ki egy érdi óvodai nevelőről.

Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és az orrát pedig többször celluxszal leragasztott egy kisgyermeknevelő az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében – írta az Index.

Kapcsolódó: Sorra buknak ki az undorító ügyek: Újabb gyermekotthonban történtek ped0fil bűncselekmények

Az érdi önkormányzat közölte: 2023. november 9-én, egy csütörtöki napon a Pöttöm Sziget Bölcsőde egyik gondozója megdobott egy gyermeket vagy egy plüssel, vagy egy tenyérnyi méretű babzsákkal – a tárgyra az esemény tanúi eltérően emlékeznek. Az éppen szabadságon lévő intézményvezető november 13-án hétfőn értesült az ügyről a többi gondozótól. Az intézményvezető még aznap délelőtt rögtön vizsgálatot indított, meghallgatta a gondozónőket, és még hétfőn délelőtt tájékoztatta a Polgármesteri Hivatal Humán-Szolgáltatási Főosztály vezetőjét, illetve a szakterületért illetékes alpolgármestert, Tetlák Örsöt.

Kapcsolódó: Megrázó részletek érkeztek: A szerdai soroksári ké$elés újabb részleteire derült fény (+videó)

Vizsgálatot indítottak

Mindkét illetékes arra utasította, hogy az elkezdett tényfeltárás legyen alapos, mindenre kiterjedően vegyen fel jegyzőkönyveket. Majd ezek birtokában, mindenképpen történjen meg a szülői kommunikáció. A vizsgálatok során derült ki, hogy ugyanez a dolgozó egy másik alkalommal celluxot ragasztott egy kislány szájára, amit egy másik gondozó rögtön eltávolított.

Kapcsolódó: Morális fertő: Fideszes képviselők tudtával dolgozhatott óvodában egy ped0fil

Azonnal kirúgták

A tettet elkövető gondozó közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal, november 13-án megszüntették, és többé már nem engedték vissza dolgozni. Az intézményvezető bejelentést tett a Család és Gyermekjóléti Szolgálatnál, illetve a rendőrségen, ahol nyomozás indult az ügyben. A hivatali vizsgálat keretében meghallgatták az intézményvezetőt is, aki kifejtette, hogy a tettet elkövető gondozóra a két ügyet megelőzően nem volt panasz, legfeljebb annyit tudott róla, hogy az utóbbi időben magánéleti problémái voltak.

Forrás: 24.hu