Újabb három aspiráns dobta be a törölközőt.

Alig írtuk meg, hogy három jelölt visszalépett, újabb három főpolgármester-aspiráns mondott nemet a megmérettetésre. Karácsony Gergely kihívói rendre kiszállnak az önkormányzati választás hajrájában.

Fogynak a jelöltek

Mint írtuk, hétfőn délután 4 órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra. A startvonalhoz csak azok állhatnak, akiknek a már említett időpontig sikerül összegyűjteniük a településenként meghatározott számú ajánlást.

A választási bizottság az ajánlások ellenőrzése után

hivatalosan nyilvántartásba veszi a jelölteeket.

Újabb három visszalépő

Május 6-án este derült ki, hogy Torda Dávid és Révész Ferenc független jelölt sem kíván indulni a főpolgármesteri tisztségért. Mellettük Kovács János (1947), a Nemzetegyesítő Mozgalom jelöltje is visszalépett. (A név melletti születési dátum a két azonos néven induló főpolgármester-jelöltet különböztette meg.)

A jelenlegi főpolgármesterről

Mint ismert, Karácsony Gergely a DK–MSZP–Párbeszéd jelöltje Budapesten a főpolgármesteri címre. A három párt márciusban jelentette be, közös jelöltekkel vág neki az önkormányzati és az európai parlamenti választásoknak.

Kiderült az is, hogy Karácsony a szükséges aláírások nyolcszorosát, 40 ezer ívet adott le.

Mi a helyzet most?

Május 2-án írtunk arról, hogy Kolek Márton Ottó független főpolgármester-jelölt is úgy döntött, kiszáll a versenyből. Nem ő volt az első, aki feladta a küzdelmet. Beszámoltunk arról, hogy április 29-én Simon Szilárd Attila dobta be a törölközőt.

Május 3-án Kajtor Gábor, a Szabad Ország Mozgalom jelöltje és a függetlenként induló Nimmervoll Márk Erik is visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől a Nemzeti Választási Iroda adatbázisa szerint.

Május 6-án a függetlenként induló Ács László, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje, Ferenczik József, valamint a Nemzetegyesítő Mozgalom jelöltje, Kovács János is jelezte, hogy mégsem indul a főpolgármesteri címért.