A Békemenet gondolata az utóbbi hónapokban többször felmerült, Orbán Viktor és csapata erre készülhet a választások előtt.

Békemenet lehet a kormánypártok választási kampányának tetőpontja, legalábbis erre engednek következtetni a megafonos Deák Dániel szavai. Deák a minap az ATV CSATT című műsorának vendége volt.

Mint mondta, még nem lefutott kör, hogy lesz-e Békemenet, vagy sem. Megjegyezte,

ő maga nem lepődne meg, ha sor kerülne az eseményre.

Deák minden bizonnyal jól értesült a Fidesz körüli hacacárékról, rendre tiszteletét is teszi azokon, így valószínűleg szóba került már a kormányzó párt berkein belül a Békemenet megszervezése.

Kapcsolódó: Itt a botrány: Életbe lépett a vészforgatókönyv az évértékelőn, menekülőre fogták a Fidesz-propagandisták

A Békemenetről és Orbán Viktor beszédéről

Tavaly ősszel Bayer Zsolt, a Fidesz ötös számú tagkönyvének tulajdonosa pendítette meg, hogy március 15-én lesz Békemenet. Nyilatkozatában arról is szót ejtett, hogy ő maga már egy ideje sürgeti az eseményt, amely szerinte

„a jobboldali, konzervatív erők visszatérően legnagyobb demonstrációja. Azonos értékrendet képviselő emberek százezrei vonulnak együtt, és ezáltal hirdetik kiállásukat az Isten, a haza és a család szentháromságáért”

– mesélte a kormánypárti publicista. Megjegyezzük, ez a megfogalmazás „rendkívül hiteles” a trágárkodó és rendre gyűlölködő Bayertől.

Orbán Viktor mellesleg szokatlan módon Budapesten mondott beszédet március 15-én.

Kapcsolódó: Most tört ki a botrány: Orbán Viktor durván megfenyegette a kritikus magyarokat március 15-én

Bayer februárban megismételte kijelentését Novák Katalin immár exállamfő és Varga Judit volt igazságügyi miniszter lemondása után. A fideszes publicista a Sajtóklubban ismertette az akkor történteket, majd a műsor 12. percénél támadt egy megdöbbentő ötlete: erőt kell demonstrálni, mert szavai szerint „a hiénák, meg a csőcselék v*rszagot érez és azt hiszi, eljött a pillanat”.

(ATV Magyarország/YouTube/Nyugati Fény/Valódi Hírek)