Súlyos videó került elő a miniszterelnökről.

Mint ismert, háromnapos látogatását tölti Budapesten Hszi Csin-ping kommunista pártfőtitkár, aki már meg is tartotta „gyümölcsöző” közös sajtótájékoztatóját Orbán Viktorral csütörtökön. A Kínai elnök látogatása körüli hírekről, valamint az azzal kapcsolatos megállapodásokról részletesen beszámoltunk korábban.

Orbán Viktor a budapesti Mol-toronynál találkozott kínai kollégájával pénteken, ahol a Telexnek sikerült is elkapnia pár szóra a kormányfőt.

Orbán Viktor mindenkit megnyugtatott?

Orbánt többek között kérdezték a Kínával való együttműködésről, valamint az ehhez kapcsolható nemzetbiztonsági veszélyekről is. Orbán „mindenkit megnyugtatott”. Azt mondta, Magyarországnak van egy nemzetbiztonsági védekezési rendszere, amely minden szükséges eszközt magában foglal és mindenki ellen véd: keletről, nyugatról, északról és délről érkező esetleges fenyegetések ellen egyaránt – vélte.

Kapcsolódó: Orbán Viktor kitett magáért: Mutatjuk, hogyan töltötte Magyarországon az utolsó óráit a kínai diktátor

A „szuverén” kormányfő szerint semmi gond nincsen azzal, ha kínai rendőrök masíroznak Magyarországon, sőt

Orbán Viktor a kínai rendőrök magyarországi bevetéséről azt mondta: ő ebben semmi problematikusat nem talál, nem lát benne nemzetbiztonsági kockázatokat sem a miniszterelnök – a szakértők ugyanakkor már annál inkább.

Orbán úgy gondolja, csupán egy egyszerű közrendvédelmi kérdésről van szó. Azt mondta, ő nagyon reméli, hogy

az ország népszerű turistahelyeit el fogják árasztani a kínaiak,

ezért szerinte szükség van olyan rendőrökre, akik tudnak kínaiul. Hozzáfűzte a miniszterelnök, hogy szerinte ez nem egyedülálló jelenség. Arról, hogy Olaszország megszüntette az együttműködést a kínai rendőrökkel, Orbán úgy felelt: amennyiben nem válna be, akkor ők is megszüntetik, ám azonban előbb inkább kipróbálják – mondta.

Balog Zoltánnál szakadt el a cérna

Még sok mindenről beszélt a szemmel láthatóan egészen megfáradt kormányfő. Ám amikor Balog Zoltánról kérdezték (volna) a beszélgetést hirtelen félbeszakították.

Megjegyezzük, Orbán Viktor már több mint 15 éve nem adott interjút a független sajtónak. Mint arról beszámoltunk, kampányát is teljesen titokban próbálja meg lezavarni a miniszterelnök. Orbán kimerülten, meggyötörten válaszolt a feltett kérdésekre. A felvétel tanúsága szerint harci kedve is alábbhagyott.

Videó: