Nocsak!

A mondás szerint „Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő”. Ez különösen igaz Orbán Viktorra és feleségére, Lévai Anikóra, aki, bár kevéssé látható a nyilvánosság előtt, mégis ő a miniszterelnök legfőbb bizalmasa. Lévai Anikó, aki jogászként végzett, ma már a nyilvános szereplésektől elzárkózik. Öt gyermek édesanyjaként, ötszörös nagymamaként éli mindennapjait.

Így ismerkedtek meg Orbán Viktorral

Lévai Anikó az 1980-as évek elején ismerkedett meg Orbán Viktorral, amikor mindketten a Bibó István Szakkollégium tagjai voltak az ELTE jogi karán. 1986-ban házasodtak össze.

„Amilyen tartalmas volt a lakodalom, olyan kurtán-furcsán rövidre sikeredett előtte a szertartás. Viktor ugyanis – miután néhány héttel korábban hallotta egy másik esküvőn az anyakönyvvezetőt valami olyasmit mondani, hogy a család a szocialista társadalom alapsejtje – megkérte őt szépen, hogy szorítkozzon csupán a családjogi törvény vonatkozó rendelkezéseire. Mert ha a kötelező formaságokon túl véletlenül mást is hozzátenne, felállunk és eljövünk.”

-mesélte egykor a kormányfő felesége. Hozzátette, a templomi esküvőt csak később tartották.

Lévai 1990-ben a magyar országgyűlési választáson még a Fidesz országos listáján is szerepelt, később visszavonult.

Lévai Anikó a 2000-es években szívesen nyilatkozott családjáról a sajtónak

Kapcsolódó: Hajmeresztő interjút adott Orbán: Világháborúval riogat a magyar miniszterelnök (+videó)

Akkoriban még ilyeneket mondott a kormányfőről: „Például ha valami nem érdekli, azt elengedi a füle mellett. Van úgy, hogy első dühömben agyon tudnám csapni.” Majd rögtön hozzá is tette: Orbán Viktor mindig tudja, mikor jön el ez a helyzet, ilyenkor visszavonul. Szintén a Story magazinnak árulta el, hogy férjének elsőként kell olvasnia a Nemzeti Sportot, volt rá példa, hogy ki is vasalta neki, hogy ropogós legyen.

Orbán Viktor és Lévai Anikó/Magyar Láng/Facebook

Ezzel foglalkozik ma

Sokan találgatták, vajon a gyermeknevelés mellett mivel foglalkozik Lévai Anikó. Egy 2014-es Life.hu-n megjelenő beszélgetésben elárulta: elvégezte az Aranykalászos gazdatanfolyamot, így végre azt csinálja, amit igazán szeret.

Jelenleg a Magyar Konyha folyóirat szerkesztőbizottságának tagja, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete.

Kapcsolódó: Elcsattant a hét első pofonja: Súlyos bizonyítványt kaptak Orbánék

A nép egyszerű asszonya

A politikus feleségek öltözködése mióta világ a világ izgatja a választók fantáziáját. Az általunk megkérdezett stylistok szerint Oroszországban és az Egyesült Államokban egészen más a kultúra a politikusok ruházkodását illetően, mindkét országban elvárás ugyanis a nép felől, hogy minél exkluzívabban öltözzenek fel az elnökök, miniszterelnökök és feleségeik.

Kapcsolódó: Két héttel a választás előtt tört ki a totális fideszes belháború: Orbán biztosan tajtékzik

Lévai Anikó nem sokszor jelenik meg a miniszterelnök oldalán, de ha igen, akkor is visszafogott öltözéket választ /Fotó: MTI

Magyarországon a pártok „az egy vagyok közületek” elven működnek. Lévai Anikó öltözködése is ezt tükrözi, nem jelenik meg méregdrága cipőkben, nem hord milliós kiegészítőket magán.

Forrás: minden-egyben.com