A citromhabos négerkocka szelet könnyed, légies piskótájának, és citromos habrétegének köszönheti óriási népszerűségét. A nyári nagy melegben tökéletes harapnivaló a mindennapokra, vagy akár események, szülinapok desszertjeként is megállja a helyét.

Íme, a citromhabos négerkocka receptje:

Hozzávalók

Tésztához:
20 dkg cukor
5 tojás sárgája
5 dkg Rama margarin
2 dkg kakaó
1 cs sütőpor
20 dkg liszt
2 dl tej

Kapcsolódó: A nagymama receptje: Leveles tésztából készült sajtkrémes rúd gazdagon

Habhoz:
3 tojás fehérje
fél citrom leve
20 dkg cukor
Csokimázhoz:
15 dkg cukor
1 dl tej
2 ek kakaópor
15 dkg Rama margarin

Kapcsolódó: Köröm és csülökpörkölt recept, ahogy falun készítik: Így lesz igazán szaftos

Elkészítés

A cukrot a Rama margarinnal és a sárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kakaót, a tejet, a lisztes sütőport. Sütőpapírral bélelt, kb 20*30 cm-es tepsiben 150 fokon kb 20 percig sütjük.
A tojásfehérjét gőz fölött a cukorral, a citrom levével keményre verjük. A tésztát baracklekvárral megkenjük.

Kapcsolódó: Ezt a trükköt mindenkinek ismernie kell: Ha van egy kis sajt és krumpli otthon, pillanatok alatt kész az ebéd

A habot rásimítjuk.
A tetejére a csokimázhoz a cukrot felöntjük a tejjel, beletesszük a kakaóport, és kis gázon forraljuk 1-2 percig. Utána levesszük a tűzről, kicsit kihűtjük, és a Rama margarint hozzákeverjük – ezáltal besűrűsödik, és mehet a tészta tetejére.
A csokis szirupot teljesen nem szabad kihűteni, csak annyira, hogy ne legyen forró!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Forrás: minden-egyben.com