Vadai Ágnes gyanús közbeszerzésekről rántotta le a leplet.

A Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője, Vadai Ágnes gyanús közbeszerzésekről, valamint a Zobori Élménypark eladásáról tett fel kérdéseket Polt Péter legfőbb ügyésznek.

Gyanús közbeszerzésekről érdeklődött Vadai

Vadai arról kérdezte Polt Pétert, nem gyanúsak-e neki azok a közbeszerzések, amelyeknél

a pályázó szinte forintra pontosan eltalálja a tenderek árát,

ahogy azt egy szabolcsi fideszes képviselő, Kovács Sándor barátjának cégei tették. Ebben az ügyben korábban nyomozás indult. Egy fideszes polgármester is a kormánypárti képviselőre vallott és a rendőrség is arra jutott, hogy

  • a személyi összefonódások,
  • a verseny hiánya,
  • a felkért cégek ismétlődése,
  • a beismerő vallomások bűncselekmény gyanújára utaltak.

Ennek ellenére, konkrét bizonyítékok hiányában megszüntették a „versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytatott” eljárást.

A képviselő kérdéseit feljelentésként értékelte Polt Péter

A legfőbb ügyész feljelentésként értékelte Vadai Ágnes több kérdését. A feljelentéseket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bírálja majd el.

A DK parlamenti képviselője arról is kérdezte Polt Pétert, valós értéken került-e új tulajdonosához az egymilliárd forintos állami támogatással megépült élménypark Zalaszabaron.

Mi is beszámolt arról, hogy közel 6 milliárd forintért vásárolta meg a zalaszabari Zobori Élményparkot az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány.

Az Erzsébet-táborokat üzemeltető alapítvány tulajdonképpen titokban szerezte meg a területet, amelyet idén már el is zárt a kíváncsi szemek elől. Mellesleg a Kis-Balatonhoz közeli park jelentős idegenforgalmi attrakciónak számított,

majdnem egymilliárd forintnyi állami támogatás segítségével épült.