Az Országgyűlés előtt van a köztársasági elnök lemondatása.

Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóján bejelentette:

összegyűltek a szükséges aláírások

az Országgyűlésben ahhoz, hogy meginduljon a megfosztási eljárás Sulyok Tamás ellen.

Kapcsolódó: Szorul a hurok Sulyok torka körül! Dobrev Klára kulcsfontosságú lépésre szánta el magát

A Demokratikus Koalíció és a megfosztási eljárást támogató ellenzéki pártok szerint ugyanis nem lehet hazánk államfője egy köztörvényes bűnöző. Aki bűncselekmények sorát követte el bármikor az életében, aki törvényellenesen játszotta át a magyar földet külföldiek kezére, az nem fejezheti ki a nemzet egységét, és nem töltheti be hazánk legmagasabb közjogi méltóságának szerepét – fogalmazott a hárompárti baloldali szövetség EP-listavezetője.

A sajtótájékoztatón Dobrev megköszönte az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Jobbik és az LMP képviselőinek támogatását, akik aláírták a megfosztási eljárás elindításához szükséges kezdeményezésünket.

Hozzátetette, Orbán Viktoron a sor, hogy válaszoljon: lehet Magyarország köztársasági elnöke egy köztörvényes bűnöző?

Orbán szerint kifejezheti a magyar nemzet egységét és képviselheti a magyarokat a nagyvilágban egy olyan ember, aki törvényellenesen játszotta át a magyar földet külföldiek kezére?

Orbán szerint lehet Magyarország legmagasabb közjogi méltósága egy olyan ember, aki még alkotmánybíróként is az osztrák földmaffiás céggel állt kapcsolatban?

„Ez a néma sunnyogás, amibe a miniszterelnök burkolózik, a gyávaság legbiztosabb jele. Orbánnak nem magyar miszterelnöknek, pláne nem az Európai Bizottság elnökének kellene lennie, hanem bukott politikusnak”

– hangsúlyozta Dobrev Klára. A DK európai parlamenti képviselője arra kérte Orbánt, szedje össze a bátorságát, és álljon az ország elé Sulyok-ügyben.

Dobrev Klára keddi sajtótájékoztatóját itt nézheted meg:

(Dobrev Klára/Facebook)