Németh Szilárd Csepelen harapófogóba került.

Németh Szilárd – a Fidesz első számú pártkatonája és hangadója a XXI. kerületben – a Borbély Lénárd alapította Közösen Csepelért Polgári Pártról posztolt a közösségi oldalán.

Mi a helyzet Csepelen?

A hazai közvélemény a közelmúltban egészen különös hírek miatt foglalkozott azzal, hogy pontosan mi történik Csepelen. Aki szeretné figyelemmel kísérni az eseményeket, annak nincs könnyű dolga. Az utóbbi időkben egészen zavaros politikai viszonyok alakultak ki a XXI. kerületben.

Mint ismert, Borbély Lénárdot, a kerület polgármesterét Németh Szilárd tavaly kizáratta a Fideszből. Indoklásként alkalmatlansággal és a közpénzek elherdálásával vádolta meg. Később azonban választási megállapodást ajánlott fel neki. Utóbbi alapján vagy a Fidesz polgármesterjelöltje, vagy Borbély Lénárd lépett volna vissza a polgármesterségtől, cserébe a visszalép szervezet adott volna több képviselőjelöltet a kerületben.

Kapcsolódó: Kiújult a belharc a Fideszben: Németh Szilárd bajban van

Németh Szilárd február végén jelentette be, hogy Dudás Zoltán lesz a kormányzó párt polgármesterjelöltje Csepelen. Dudásról úgy tudni, már régi motorosnak számít a párton belül, őt Németh Szilárd titkáraként szokták emlegetni.

Borbély Lénárd több mint 20 éven át volt a Fidesz tagja, ráadásul négy évig Németh Szilárd alpolgármestereként vett részt a XXI. kerület vezetésében. Borbélyt a kormányzó párt egyik legsikeresebb politikusának tartották Budapesten, 2019-ben nyerni tudott a fővárosban baloldali bástyaként számontartott kerületben. A 2024-es önkormányzati választáson már hivatalosan függetlenként, a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevű helyi civil egyesület jelöltjeként indul a választáson.

Beperelték Németh Szilárdot

A Csepeli Birkózó Club (CsBC) szerződésszegés miatt beperelte a fideszes Németh Szilárd által irányított Kozma István Birkózó Akadémiát (KIMBA). A klub azt kéri a Fővárosi Törvényszékre beadott keresetben, hogy kötelezzék az akadémiát több mint félmilliárd forint megfizetésére – derült ki április végén.

Kapcsolódó: Megdöbbentő történet látott napvilágot: Megvan, Németh Szilárd miért számolt le a csepeli Fidesszel

Idézzük Németh Szilárd friss bejegyzését

„A tények, a hiteles bírósági dokumentumok makacs dolgok:

A Fővárosi Törvényszék 83.Pk.60.135/2024/4. számú végzésében május 17-én jogerősen nyilvántartásba vette a Borbély Lénárd által 2023. november 4-én alapított Közösen Csepelért Polgári Pártot.

  • A párt célja: el akar indulni a 2026-os országgyűlési választásokon a Fidesszel szemben.
  • A párt egyedüli, egyszemélyes vezetője, ügyvezetője: Borbély Lénárd.
  • A párt bejelentett székhelye Borbély Lénárd lakcíme: 1212 Budapest, Komáromi utca 75.

A pártot 10-en alapították – a bíróság kitakarta őket, mert nem merik vállalni, hogy pártalapítók -, tanúként az a Molnár Krisztián szerepel, aki Borbély Lénárd beosztottja, a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója.”

(Németh Szilárd/Facebook/Nyugati Fény)