Felmerül a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség felelőssége a bicskei ped0filbotrány kapcsán.

A bicskei ped0filügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú abuzálá$áért. Azonban a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyerekeknek foglalkozást, amit a Miniszterelnökség támogatott – derítette ki az atlatszo.hu.

Miniszterelnökség által támogatott gyerektábor ped0fil nevelővel

A tábor szervezői kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek.

Az egyesületük gáláján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a fővédnök.

Kunstár rajtuk kívül egy cégén keresztül további két másik, a Fidesz által támogatott képviselőjelölttel is kapcsolatba hozható.

Kunstár 2019-ben nagyon enyhe büntetést kapott. A volt nevelőnek börtönbe sem kellett vonulnia, mindössze másfél év felfüggesztett börtönt kapott, három év próbaidővel.

Kiterjedt fideszes kapcsolatai voltak

Kunstár több, a kormánypártokhoz köthető politikai és üzleti szereplővel is kapcsolatba került

Fejér megyében. A körülötte felrajzolható céghálóban található többek között az egyik Mészáros Lőrinc-féle cég menedzsere, valamint egy NER-közeli vidékfejlesztési szervezet is.

Kunstár nem sokkal az enyhe ítélet kihirdetése után új cégben tűnt fel, amely hamarosan milliárdos árbevételre tett szert.

A bicskei ped0filbotrány után sem tűnt el, sőt

A férfi nevét egy 2022-es gyerektáborról szóló pályázati dokumentumban találta meg a portál.

„Az egyesületünk által második alkalommal szervezett napközis táborunk célja az volt, hogy nemzetiségi nyelvoktató általános iskolánk tanulóinak a magyarországi német nemzetiségi történelem, népismeret és kultúra területén szerzett tudását sokrétű, színes és élmény dús programjainkkal elmélyítsük. (…)

Negyedik napon hangszerbemutatót kaptunk Kunstár Béla vezetésével,

aki a rézfúvós hangszerek világába kalauzolta el a gyerekeket”

– ez olvasható az Országos Német Kultúregyesület (ONKE) beszámolójában. A dokumentum a NTAB-KP-1-2022/1-000403 sorszámú pályázat végrehajtásáról szólt.

Az ONKE a Nemzetiségi táborok 2022. évi támogatása keretében

kapott félmillió forint költségvetési támogatást a tábor megrendezésére.

Ezt a támogatási programot a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. hirdette ki.