Gulyás Gergely minisztériuma nem vállalta a felelősséget a botrány kapcsán.

Gulyás Gergely minisztériuma hárítja a felelősséget, miközben az általuk támogatott gyermektáborban tarthatott foglalkozást a ped0fíliáért elítélt bicskei nevelő – írta a nepszava.hu.

A Miniszterelnökség közleményben hárította a felelősséget

A tárca által kiadott közlemény még csak szóba sem hozza a botrányt,

miszerint a ped0fíliáért elítélt bicskei nevelő gyermekeknek tarthatott foglalkozást egy, az Orbán-kormány által támogatott táborban. Nem hogy magyarázattal nem szolgált, de konkrétan nem is reagált a Miniszterelnökség közleménye a kedden kirobbant botrányra.

Beszámoltunk arról, hogy a bicskei ped0filügy másodrendű vádlottja, Kunstár Béla 2019-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kapott négy kiskorú fiú abuzálá$áért. Azonban

a próbaideje alatt egy olyan napközis táborban tarthatott gyermekeknek foglalkozást,

amit a Miniszterelnökség támogatott.

A Gulyás Gergely minisztériuma által támogatott gyermektábor ped0fil nevelővel

A tábor szervezői kisebbségi önkormányzati képviselőjelöltek.

Az egyesületük gáláján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes volt a fővédnök.

Kunstár rajtuk kívül egy cégén keresztül további két másik, a Fidesz által támogatott képviselőjelölttel is kapcsolatba hozható.

Kunstár 2019-ben nagyon enyhe büntetést kapott. A volt nevelőnek börtönbe sem kellett vonulnia, mindössze másfél év felfüggesztett börtönt kapott, három év próbaidővel.

A ped0filbotrányt nem lehet eltussolni

A kegyelmi ügy nyomán kipattant botrányba Novák Katalin volt köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter is belebukott. Azonban a bicskei ped0filbotrány ezzel nem ért véget. A kedden kirobbant ügyről a Miniszterelnökség közleménye csak annyit írt, hogy:

„az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság nem tartozik Gulyás Gergelyhez”.

A kormány hivatalos oldalán Gulyás 2024. február 24-től hatályos, „a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatáról” szóló rendelete szerint az említett államtitkárság a Miniszterelnökség szervezetén belül a miniszterelnök általános helyetteséhez tartozik.

A helyettes nem más, mint Semjén Zsolt, az államtitkár pedig Soltész Miklós. A Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség szerint egyébként

„helyes, ha a nemzetiségi táborokat a kormány támogatja.

Kizárólag a szervezők felelőssége, hogy ezekbe a táborokba kiket hívnak meg.”

Az ellenzék Gulyás Gergely azonnali távozását követeli

Megírtuk, hogy a Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat követelt az újabb ped0filügyben.

Donáth Anna, a Momentum elnöke a közösségi oldalán arról írt, hogy Gulyásnak nemcsak magyarázatot kell adnia, hanem nyilvános, mindenre kiterjedő vizsgálatot is kell indítania. Ha erre nem hajlandó, akkor

vállalnia kell a felelősséget, és le kell mondania.

(Donáth Anna / Facebook)