Bayer Zsolt „az ősi, a magyar, a sztyeppei harcmodor”-ról írt Vitézy Dávid kapcsán.

Visszalépett a Fidesz főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid javára. Szentkirályi Alexandra péntek reggeli Facebook-videójában közölte a hírt a követőivel. A volt kormányszóvivő továbbra is a Fidesz budapesti listavezetője marad, azonban arra kérte híveit, szavazzanak a volt BKK-vezérre és államtitkárra.

Kapcsolódó: Szentkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára a főpolgármester-jelöltségtől

Bayer Zsolt sem maradhatott csendben Vitézy Dávid kapcsán

A Fidesz nyomdafestéket nem tűrő szókincsével rendelkező megmondóembere a Magyar Nemzetben megjelent véleménycikkében azt fejtegette, hogy Vitézy a befutó, egy Fidesz-KDNP-s szavazó számára pedig egyszerű a képlet.

„Amennyiben vasárnap ott lenne a szavazólapon Vitézy mellett Szentkirályi is, Karácsony maradna a főpolgármester, és folytatódna minden tovább, folytatódna a semmi, a hazudozás, a másra mutogatás, egy Gyurcsány-bábu regnálása idült, hüłye vigyorgás közepette.

Ha vasárnap Szentkirályi nem lesz ott a szavazólapokon, és össze tud adódni ez a két választói tábor, akkor Karácsony vasárnap este ugyanazzal a hüłye, idült vigyorral a képén leköszön, és eltakarodik”

– fejezte ki magát ismét, a tőle már megszokott, trágár módon Bayer Zsolt. Hozzátette, a voksot most „az ősi, a magyar, a sztyeppei harcmodor szerint” kell leadniuk a magyaroknak.

Orbán Viktor embereitől már megszokott, hogy az ellenfeleik lejáratására milliókat költve lesemmizik azok munkáját. Arról azonban nem ejtenek szót, hogy mandarin nyelven íródott választási levelekkel kampányolnak, hogy a polgármesterjelöltjük gyermekeket használ a választópolgárok meggyőzéséhez, hogy másik jelöltjük egy talicskányi pénzből épített álomotthont, ám a pénzforrásairól csak a választások után hajlandó nyilatkozni.

Kapcsolódó: Jobboldali morális fölény? A Fidesz erős embere rasszista kirohanással kampányolt az ellenzéki polgármesterjelölt ellen

Vitézy Dávid és a Fideszből kivált, vagy inkább arról levált Magyar Péter

Közös bennük, hogy mindketten a Fidesz szolgálatában álltak hosszú évekig, jelenlegi fellépésük során pedig az ellenzéki pozíciókat rajzolják újra. Magyar Péter fellépése ugyanis nem ártott a Fidesznek, Vitézy pedig egyértelművé tette, hogy a kormánypárti szavazók segítségével kívánja elfoglalni Budapestet.

Két Fidesz-kompatibilis ember intézett kihívást az ellenzékhez.

„Ez pontosan az, aminek látszik”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke pénteki sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy a Fidesz tandemben akarja meghekkelni a fővárosi és az EP-választást egy-egy álellenzéki jelölttel.