Orbán Viktor régóta vágyott már erre.

Hamarosan újra pályázhat nyári olimpiára Budapest, legalábbis erről tárgyal a háttérben az Orbán-kormány és a Fővárosi Önkormányzat – írt meg a VSquare.

A kivéreztetett Budapesttel tárgyalna a háttérben Orbán az olimpiáról

A portálnak nyilatkozó kormányközeli forrás szerint Orbánék

az olimpiai pályázat támogatásáért cserébe infrastrukturális projektek támogatását ígérhetik.

A fővárostól eddig mindent forrást megvontak, módszeresen kivéreztetve Budapestet.

Megírtuk, hogy a fővárosi vezetésnek a szolidaritási adó nagy terhet nyom a vállára. Budapest idén már 15 milliárd forintot fizetett be az államkasszába. Emlékezetes, hogy a főpolgármester és Orbán Viktorék hosszú ideje csatáznak egymással.

A konfliktus pénzügyi jellegű, Karácsony Gergelyék 2023-ban többször jelezték, hogy a Budapestre kivetett adó romba dönti a főváros gazdálkodását.

Orbánék azonban így akarják ellensúlyozni az elszabadult államháztartási hiányt.

Hamarosan hivatalosan is tárgyalhatnak

Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármester köreiből azt közölték a portállal, hogy hivatalos kommunikáció még nincs a témában a kormány és a főváros között. Ám

várhatóan hamarosan megindul a hivatalos csatornákon is a tárgyalás.

A portál arra is emlékeztet, hogy a budapesti közgyűlés egyik legerősebb frakciója Magyar Péter Tisza Pártja lesz. Magyar pedig már kifejezte, hogy támogatna egy budapesti olimpiát. Sőt, a Momentumot „bűnben fogant pártnak” nevezte.

Ugyanis Magyar szerint „egy nemzeti ügy ellenében”, a 2024-es olimpia ellenében kampányolt, és végül ebből a kampányból született maga a párt is.

Fürjes Balázs, a Nemzeti Olimpiai Bizottság (NOB) állandó tagja 2023 őszén még azt állította:

nem tud olyan kormányzati törekvésről, hogy legyen magyarországi olimpia.

A 2024-es párizsi, a 2028-as Los Angeles-i és a 2032-es Brisbane-i olimpia után legközelebb a 2036-osra pályázhatna Magyarország.