Úgy tűnik, Orbán Viktor nem tudja feldolgozni pártja szégyenteljes kudarcát.

Az emberek a változásra szavaztak, de „az Európai Néppárt árulásával” a brüsszeli elit kicselezte őket, és kivédte a Brüsszel bevételét célzó első támadást; a „háborúpárti paktum” ellenére folytatjuk az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését – írta az „utcai harcos” miniszterelnök a Magyar Nemzet szombati számában.

Orbán Viktor szerint Európa van válságban, nem Magyarország

„Európa válságban van. Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is, a kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen csökkent”

– írta az apokaliptikus pusztulást megidéző írásában Orbán Viktor.

Úgy tartja, „az európai rend a szemünk láttára elpárolog”, állandósult a terrorveszély, foszladozik a közbiztonság. Hozzátette: emellett visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is, béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás lett – magyarázta a kormányfő.

Mindenki hibázott, csak a magyar kormányfő nem

A helyzetet szerinte csak súlyosbítja, hogy a brüsszeli bürokrácia az elmúlt években „számos hibás politikai döntést hozott”. Így – folytatta a miniszterelnök – „Európa egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amelyen a kontinens semmit sem nyerhet, de könnyen mindent elveszíthet”.

A miniszterelnök megjegyezte: a brüsszeli bürokraták az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal szerinte – amelyeket ő is megszavazott – „lábon lőtték” az európai cégeket, felhajtották az inflációt és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit.

Megjegyezzük, feltehetően ezért is kerülhetett Magyarország fogyasztás tekintetében az Eurostat listájának utolsó helyére, ugyanis kiderült: már Bulgáriában is jobb életszínvonalon élnek az emberek, mint Magyarországon.

„Adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, és a zöld átállást félrenavigálták. Európa ma több kőszenet használ és magasabbak az energiaárak, mint öt évvel ezelőtt. A kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, és közben »nyakló nélkül tódulnak be« dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek”

– magyarázta Orbán.

Ki engedi be a migránsokat igazából?

Nehezményezte, hogy az EU bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt, „csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést” – fogalmazott a kormányfő. Pedig az uniónak nagyobb szüksége van az új tagállamokra és azok gazdasági lendületére, mint bármikor korábban – vélte.

Orbán közölte: „a félrekezelt migrációs politika” miatt ma is özönlenek Schengen területére az illegális migránsok; Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát, ezeket büntetik és

a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni (?).

Kapcsolódó: Szijjártó Péter bejelentette: Hamarosan ellepik Magyarországot a Fülöp-szigeteki vendégmunkások

Orbánék nem küldenek katonákat Ukrajnába, csak Csádba

Közismertnek nevezte, hogy 2040-ig Afrikában 750 millióval nő a népesség. Magyarország mindenkit arra figyelmeztet: ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást – osztotta meg reményeit Orbán Viktor.

„Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs”

– állította.

Kapcsolódó: Lehullt a lepel Orbán Viktor katonai missziójáról: Kiderült, mit keres Csádban Orbán Gáspár

A kínai kommunistákkal lepaktáló Orbán fél a kommunizmustól?

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a brüsszeli bürokraták kétségtelenül sikeresek a nemzetállamok meggyengítésében és saját hatalmuk növelésében;

„ez az elit felidézi bennünk a kommunisták emlékét” (?).

„Nem az emberek érdekét nézik, hanem a saját eszméiket erőltetik az emberekre. Az éppen aktuális slágerük a méregzöld politika és a kevert társadalom eszménye”

– adta elő Orbán, holott éppen az ő kormánya hajt végre lakosságcserét Magyarországon a különféle ázsiai országokból beimportált vendégmunkásokkal.

Azt is mondta: a válság ténye és a háborús helyzet súlyosbodása már jóval az európai parlamenti választások előtt egyértelműen jelezte, hogy változásra van szükség Európában szerinte. Hangoztatta, a baloldali progresszió és „háborúpártiság” helyett az emberek elsöprő többséggel a változást ígérő pártokra szavaztak szerinte.

„Az EU 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt. A választás után meg is bukott azonnal a baloldali francia és a belga kormány, és »Berlinben is rezeg a léc«”

– jegyezte meg.

„Az európai emberek egyértelművé tették, hogy le akarják zárni a szomszédban zajló háborút, meg akarnak szabadulni a progresszív ideológiai ámokfutástól, meg akarják állítani a migrációt, növekedési pályán akarják látni az európai gazdaságot

– ismételte el.

„Egy háborúpárti koalíció köttetett újra”

Azt írta: az európai emberek a várakozásoknak megfelelően megkezdték „Európa visszavételét”, csakhogy

„a brüsszeli bürokraták ellentámadást indítottak” (?).

„A status quo fenntartásában érdekelt szocialisták és liberálisok mellé beszervezték az Európai Néppártot, amely a kampányban még változást ígérve gyűjtötte a szavazatokat, ám a választások után mégis a szocialistákkal és liberálisokkal állt össze.

Az Európai Néppárt és a baloldal többi pártja fittyet hány az európai emberek döntésére, és

szégyenteljes paktumot kötött, hatalmi osztozkodásba kezdett”

– fogalmazott a kormányfő, akiről köztudott: számára semmi sem drága, ha a hatalom megtartásáról van szó.

„Egy háborúpárti koalíció köttetett újra”

– fűzte még hozzá.

Elmondta: „a háborúpárti paktum” – mint kiderült, már ilyen is van – egyetlen célja, hogy a brüsszeli elit hatalomban maradjon. Napnál is világosabbnak nevezte, hogy ezért akarják pozíciójában tartani az eddigi sikertelenségekért „nyakig felelős” bizottsági elnököt.

A miniszterelnök kiemelte: a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának. Az első kísérletüket visszaverték, de ezen a héten megtörtént az újratervezés – írta, jelezve, a paktum ellenére folytatni fogják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését – álmodozott.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat: Nagy bajba került Orbán az EU-ban, a lengyelek is kikosarazták a magyar kormányfőt

A jobboldali pártoknak erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést – határozta meg.

Közölte: vasárnap két meghatározó erejű esemény történik: „vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk”. Felidézte, hogy Amerikában is nagy lépést tettek a változás felé.

„Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!”

– zárta ködös és zavaros gondolatmenetét Orbán.