Szégyenteljes módszerekhez nyúl a Fidesz a kampány során.

Semmitől sem riad vissza a Fidesz a kampány során

A kormányzó párt mindent eszközt bevet a kampányhajrában: a hvg.hu a napokban arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányzat felhasználhatja azt az adatbázist, amelyet a koronavírus-járvány idején gyűjtött össze,

a járvánnyal kapcsolatos információk megküldésére hivatkozva.

A lap egyik olvasója arról számolt be, hogy e-mailt kapott a Kormányzati Tájékoztatási Központtól, amelyben Orbánék legfrissebb világháborús hergeléséről, valamint a NATO és az EU elleni uszításról lehet olvasni.

Ezt követelik Magyarországtól?

Az MTI közleménye szerint „a NATO parlamenti közgyűlése nyilatkozatban követeli, hogy nyugati fegyvereket orosz területen is be lehessen vetni. Uniós tagállamok lőszereket, tankokat és rakétarendszereket is küldenek Ukrajnába, ezentúl több tagállamban tervezik a sorkötelezettség újbóli bevezetését vagy bővítését”.

Az állami hírgyár közlése okán fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy

a kormányzati riogatás „csak” egy egyszerű hazugság: senki sem tervezi sorkatonaság bevezetését.

„Magyarországtól azt követelik, hogy támogassa ezeket a terveket”

– írták, hozzátéve, „a kormány álláspontja azonban változatlan és egyértelmű, »nem akarunk fegyvereket és katonákat küldeni, és nem akarjuk, hogy magyar fiatalok vegyenek részt ebben a háborúban«”.

„A kormány a háború folytatása helyett tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza minden fórumon”

– írták még, ám arról már nem tettek említést, milyen fórumokon is „szorgalmazzák” a béketárgyalásokat. Feltételezzük, sehol, mindez csupán az orbáni uszítás része.

Kapcsolódó: Nagyon nagy baj van? Orbán Viktor fegyvert adna a magyarok kezébe, hogy küzdjenek