Rogán Antal Schadl György kapcsán tett vallomást az ügyészségen.

„A feleségem egy rendkívül zárkózott ember, és soha nem fogadná el, hogy olyan munkamegbeszélésre kerüljön sor a lakásban, amelyen ő is részt vesz”

– érvelt Rogán Antal az ügyészségen azzal kapcsolatban, miért kizárt, hogy az otthonában találkozott volna Schadl György egyik ismerősével.

Mint már ismert, az ügyészség döntött a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételről – amelyen mellesleg Varga Judit is hallható. Csütörtöki közleményük szerint három bűncselekmény gyanúját vették górcső alá. Egyik a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiból történő feltételezett kihúzásokkal kapcsolatos hivatali visszaélés.

Tájékoztattak, a nyomozás „egyértelműen megállapította”, hogy az ügyiratokat senki sem manipulálta. A nyomozás során tanúként nyilatkozott – mások mellett – Varga Judit, Rogán Antal és Gulyás Gergely. Ők egységesen azt vallották, hogy a nyomozati iratokat nem ismerték, a sajtóból tájékozódtak csak.

Kapcsolódó: Itt a vége? Megjöttek az eddigi legsúlyosabb bizonyítékok Rogán Antal ellen

Polt Péterék megállapítása szerint a hangfelvételen Varga Judit pletykákat osztott meg férjével, illetve a Magyar Péter által elmondottakkal nem vitatkozott, azokat a férjére ráhagyta – fejtette ki az ügyészség.

Mit mondott Rogán az ügyészségnek?

Közölte, nem is ismeri Grécs Lászlót, semmilyen koncessziós ügyről nem beszélt vele. Grécs Schadl Györggyel volt kapcsolatban. Egy lehallgatott beszélgetésben azt állította,

„múltkor volt Tóninál is, Barbaránál is és Ádámnál is. Tóni normális volt”.

Ádámmal szóba került valamilyen koncesszió is, de Ádám szerint

„úgy néz ki, 35 év nem megy, de 10, 20 évvel kiudvarolják a történetet”

– idézte szavait a 444.hu egyik friss cikkében.

Mint részletezték, Rogán Antal a vallomása során azt nem tudta kizárni, hogy Grécs esetleg beszélt volna a kabinetfőnökével, a már említett „Ádámmal”.

„Neki részben az is a feladata, hogy akik engem nem érnek el, azokkal ő beszél. Konkrét megbeszélésről egyébként nem tudok, nekem soha nem beszélt Nagy Ádám erről a személyről”

– mondta Orbán Viktor embere, aki azt vallotta, nem ismeri Schadl Györgyöt, a végrehajtók egykori vezetője nem az ő embere.