Vadász Zsolt egy gyors lefolyású betegség következtében vesztette életét.

Tragikus hírt kaptak az operettrajongók. Pénteken egy gyors lefolyású betegség következtében 51 éves korában elhunyt Vadász Zsolt, a Budapesti Operettszínház művésze. A Blikk értesülései szerint a színész szervezetét egy húsevő baktérium támadta meg.

Bár hétköznapi neve ijesztő, a Streptococcus pyogenes valójában nem eszik húst. A baktérium egy nyílt seben át jut a véráramba, sokan tünetmentesen átvészelik a betegséget, ám egyeseknél súlyos fertőzés alakul ki – jegyezte meg a hírportál.

„Még mindenki keresi a szavakat. Egyszerűen senki sem érti, mindez hogyan történhetett meg. Két hete még színpadon volt, nem sokkal később aztán az otthonában rosszul lett, mentővel szállították kórházba, ahol hamar kiderült, megmagyarázhatatlan módon, nem tudni, hol és mikor, de egy húsevő baktérium okozta fertőzés támadta meg a szervezetét”

– részletezte a történteket a lapnak a család egyik közeli ismerőse. Elárulta, a művész állapota napról napra romlott, lélegeztetőgépre került, az orvosok végül nem tudták megmenteni az életét. Vadász Zsolt nagymamája, édesanyja, felesége, Lukács Anita, valamint a család többi tagja és a barátok is vigasztalhatatlanok – tette hozzá. A színész felesége mellett ott vannak a barátok, egy percre sem hagyják magára. A két művész a színpadon is sokszor alakított szerelmespárt, a leánykérés a Mágnás Miska című előadás közben történt meg.

Kerényi Miklós Gábor volt Vadász tanúja utóbbi esküvője során. Őt is lesújtotta a művész halála. Mint mondta,

„szörnyű, hogy bármikor egy csapásra vége lehet az életnek. Az ilyen szörnyű tragédiák azonban talán arra felhívják a figyelmet, hogy mennyire figyelni kell egymásra, amíg még lehet”.

Vadász Zsolt 2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést

Vadász Zsolt Ózdon született 1972-ben. A Gór Nagy Mária Színitanodában és a Budapesti Operettszínház Zenés-Színészképző Stúdiójában tanult színészetet és éneklést. 1997-től 2001-ig az egri Gárdonyi Géza Színház tagja volt, ahol operettek és musicalek főszerepeit alakította. 2000-2002 között a debreceni Csokonai Színházban játszott, ahol az operettszerepek mellett az operával is megismerkedett. 2001 óta volt a Budapesti Operettszínház művésze, ahol az operettirodalom legnépszerűbb bonviván szerepeit alakította.

Vendégszerepelt a Győri Nemzeti Színházban, a Debreceni Csokonai Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kassai Állami Színházban, a plzeni J.K. Tyla Színházban. Énekelt New Yorkban, Chicagóban a Chicagói Szimfonikusokkal, Los Angelesben a Walt Disney Concert Hallban, Washingtonban, Miamiban, Kanadában, Németországban, Oroszországban, Olaszországban, Ausztráliában, Japánban, Kínában, Kazahsztánban, Ománban, Katarban, Bruneiben, Dubaiban és a Fülöp-szigeteken is.

A magyar mellet német, szlovák, cseh, olasz és orosz nyelven is szerepelt.

Főbb operettszerepei között volt a Csárdáskirálynő Edwinje, a Marica grófnő Taszilója, A cirkuszhercegnő Mr. X-e, A mosoly országa Szu Csongja, a Cigányszerelem Jonelje, a Luxemburg grófja Renéje, a Cigánybáró Ottokárja, a Mágnás Miska Baracs Istvánja, a Mária főhadnagy Jancsó Bálintja.

Operaszínpadon játszott A varázsfuvola (Tamino), a Szöktetés a szerájból (Belmonte), a Pillangókisasszony (Pinkerton), A köpeny (Luigi), a Traviata (Alfréd), a Hoffmann meséi (Hoffmann), a Parasztbecsület (Turiddu) és a Jenufa (Steva) című darabban.

2008-ban megkapta az évad operettszínésze elismerést.

(MTI/Blikk/Budapesti Operettszínház/Facebook)