Mivel Károly jelenleg is küzd rákbetegségével, sokakban felmerült már a kérdés, hogy vajon mi lesz Kamillával, ha az uralkodó előbb távozik az élők sorából, mint felesége.

Kapcsolódó: Minden hiába, most már nincs visszaút: Súlyos döntést hozott Katalin hercegné

Kamilla királyné elfogadtatása

Kamilla nem mindig volt a brit monarchia legnépszerűbb tagja, hiszen a közvélemény csak nagyon nehezen fogadta őt el, mint Diana hercegnő utódját. Az évek alatt azonban az alattvalók megbarátkoztak a gondolattal, hogy ő Károly szíve választottja, ezáltal pedig a királyné is. Kamilla tehát manapság már a család elismert tagja, aki rengeteg feladatot vett le az elmúlt hónapokban férje válláról, ezzel is bizonyítva rátermettségét szerepére és rangjára.

Kapcsolódó: Válik Vilmos herceg állítólagos szeretője: Ennyit Katalin nyugodt gyógyulásáról – minden áron meg akarja kaparintani a trónörököst a csalfa feleség?

Bár nem sokszor történt úgy a brit királyi család történelmében, hogy az uralkodó előbb hunyt volna el, mint férje vagy felesége, azért volt rá precedens: Szász-Meiningeni Adelheid brit királyné, IV. Vilmos király felesége például csak 12 évvel férje halála után távozott a földi világról.

Erzsébet és Fülöp esetében a herceg előbb hunyt el, mint a királynő, ezért sem tudják sokan, hogy vajon milyen cím illetné meg Kamillát, ha Károly meghalna.

Kapcsolódó: Tragikus hír szivárgott ki a Buckingham-palotából: Vilmos herceg megroppant a sok teher alatt

Mi lesz Kamillával?

Kamillát jelenleg a „Queen Camilla”, azaz a „Kamilla királynő” megszólítás és cím illeti meg. Holott a koronázás előtt sokáig úgy volt, hogy a „Queen Consort” lesz a hivatalos posztja. A brit szokásjog alapján inkább ez illette volna, mint az „uralkodó királynői rangú hitvese”. Ennek ellenére azonban a „Queen” (királynő – a szerk.) rangot kapta.

Ha Károly meghal, akkor Kamillára a „Queen Dowager”, vagyis a „király özvegye” cím száll majd. Nem lesz többé se „Queen”, sem pedig „Queen Consort”, ezek a rangok ugyanis Károly halála után már Katalint illetik majd meg.

Rögtön Katalinékra száll majd a királyi cím

Vilmos és a trónörökös felesége azonnal megkapja majd a két előkelő megszólítás egyikét. Ami Kamillát illeti, férje halála után ugyanúgy a királyi család egy magas rangú tagja marad. Továbbá aktívan dolgozhat és vállalhat feladatokat Károly távozása esetén is. Egyetlen feltétel csak, hogy Vilmos is beleegyezzen ebbe, ám a királyné azt is választhatja, hogy visszavonul a reflektorfénytől, valamint minden királyi kötelezettségétől, ahogyan azt egyébként Harry és Meghan is tette 2020-ban.

Forrás: femcafe.hu