Újabb Novák Katalin-botrány: nem szabadulunk a bukott köztársasági elnöktől.

A Nyugati Fény beszámolt róla, hogy a szolnoki kalandpark egyik kamerája rögzítette a brutális bűncselekményt. Egy csoporttal érkező felügyelő az egyik rá bízott

gyermek lábát rúgta ki olyan hatalmas erővel,

hogy a gyermek fejjel a földre esett, majd sokáig mozdulatlanul sírt. A férfi pedig egyszerűen csak otthagyta.

Korábban Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki a Yakuzák SE gyermekbántalmazó vezetőjét

Most kiderült, a jászberényi Yakuzák SE elnöke volt az, aki kegyetlenül elbánt a kisgyermekkel. Kiderült az is, hogy jászberényi csoportról van szó, az Y Akadémia által szervezett nyári, napközis táborról, amelyre csupán 35 ezer forintért lehetett jelentkezni – írta a szol24.hu nevű szolnoki portál.

Külön botrányos, hogy a lemondott sportegyesületi vezetőt 2020-ban, még államtitkárként a később bukott köztársasági elnökként elhíresült

Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki.

Ahogy írták, azoknak jár az életműdíj, akik: „módszertanilag kimagasló színvonalú tehetséggondozó, tehetségfejlesztő vagy tehetségsegítő tevékenységet folytatnak.”

A kisfiú nem akart felmászni a kalandparkban a pályára,

ez volt a bántalmazás közvetlen előzménye – értesült az RTL.

A klubot a rendszerváltás óta vezető férfi lemondott tisztségéről azután, hogy a szörnyű tettét rögzítő videófelvétel nyilvánosságot kapott.

Próbálja magyarázni szörnyű tettét

A videó nyilvánosságra kerülése után nem sokkal az érintett kísérő, aki egyben az egyesület vezetője is hosszú évtizedek óta, közleményt adott ki a Facebookon, a lap ezt idézte:

„A különféle szervezetekből és az egyesületből lemondok minden tisztségemről és pozíciókról, hiszen méltatlanná váltam azok betöltésére. Fenti közlemény után kérem a családom és kollégáim kíméljék meg a méltatlan támadásoktól, személy szerint én vállalom a felelősséget, a sajtónak nem kívánok nyilatkozni.

Mindent megteszek, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassam, és csak remélni tudom, hogy nem okoztam lelki sérülést a kisfiúnak, akitől a helyszínen bocsánatot kértem, és minden tettemmel igyekeztem jóvá tenni a jóvátehetetlent. Ezúton kérek bocsánatot a szülőktől is, melyet nem remélek”

– írta a Telex szerint a férfi az egyesület honlapján, amely azonban jelenleg már nem elérhető.

A kalandpark vezetője azonnal feljelentést tett

Lits László, a parkot üzemeltető Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója feljelentést tett a rendőrségen. Emellett az MTI-nek elmondta, az elmúlt hét második felében egy gyerekcsoport érkezett a régió leglátogatottabb kalandparkjába, amely teljesen be van kamerázva.
Így a történtekről is felvétel készült, amelyen jól látszik, hogy egy felnőtt – mint kiderült, a csapat egyik felügyelője – felrúg egy kisgyermeket.
Hozzátette: a felvételen az is látszik, hogy a kalandpark közelben lévő dolgozója épp nem látta az esetet, de érzékelte, hogy

valami történt, néhány gyerek sírt is.

Az ügyvezető elmondta: a kolléga jelzése alapján visszanézték a felvételen a jelenetsort, hétfőn feljelentést tett, a rendőrség pedig azonnal intézkedett.

András Hunor Lehel, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére szerdán elmondta, hogy a Szolnoki Rendőrkapitányság

nyomozást folytat garázdaság vétségének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt a rendőrség nem ad – tette hozzá.