Nemrég ünnepelte 85. születésnapját Kovács László egykori külügyminiszter. A szocialisták volt elnöke 2021-ben költözött be egy idősotthonba.

Kovács László, az MSZP egykori politikusa évekkel ezelőtt került be egy kórházi intézménybe, egészségügyi állapota miatt 24 órás megfigyelésre szorul – írja a Blikk.

Kapcsolódó: Ő Ursula von del Leyen civil férje: Az Európai Bizottság elnöke 38 éve házas

A család kérésére nem látogatják a párttársak

A volt külügyminiszterről azóta alig érkeznek hírek. Lendvai Ildikó a lapnak elmondta: a család kérésére nem látogatják Kovácsot, de próbálják érzékeltetni vele, hogy gondolnak rá.

Kapcsolódó: Gyászol Bochkor Gábor, meghalt az édesanyja

„Nagyon fontosnak tartjuk azt az életművet, amit ő létrehozott” – szögezte le.

Gurmai Zita, a szocialisták országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese azonban személyesen köszöntötte fel a 85. születésnapján Kovács Lászlót. Azon kevesek közé tartozik, akik bemehettek hozzá az otthonba.

Kapcsolódó: Kiderült, mivel keresi a pénzt Pálffy István a kirúgása óta

Jó kedélyűen épp focimeccset nézett

„Meglátogattam Lacit abban az idősek otthonában, ahol jelenleg tartózkodik. Váltottam vele néhány szót, de éppen focimeccset nézett. Abszolút jó kedélyű volt és rendkívül barátságos” – árulta el Gurmai a Blikknek.

A lap emlékeztet, hogy Kovács László 2015-ben újraházasodott, akkor vette el Lucza Mónikát, akitől még 2011-ben egy kisfia született. A legutóbbi évekig aktívan politizált, még 2020-ban is részt vett az MSZP Pest megyei szervezetének újjászervezésében. Az MSZP egyik korábbi tagja a Blikknek azt nyilatkozta, folyamatosak Kovács hangulatváltozásai, de most jobban érzi magát. Szívesen beszélget, ám a témák már nem sokáig kötik le.

Jó egészséget kívánunk neki!

Forrás: atv.hu