Az októberig hivatalban lévő fideszes polgármester a XII. kerület vezetése helyett társadalomismeretet tanít majd gimnazistáknak.

Vissza a gyökerekhez

Harminc év politizálás után visszatér a tanári hivatáshoz Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere – írta a Blikk.

Ismert terep számára, hiszen mielőtt képviselő lett, a Toldy Ferenc Gimnáziumban tanított magyart és történelmet, most ugyanitt társadalomismeretet tanít majd heti néhány órában. A polgármester szerint, mivel ez a tárgy a szociológia és a történelem között helyezkedik el, ezért a politikusként szerzett tapasztalatai hasznosak lehetnek a diákoknak.

Kapcsolódó: Szakított Galambos Lajcsi lánya és Csipak Péter: Meglepő pletykák terjednek, miszerint csak az édesapja miatt járt a milliárdossal Boglárka

A gyerekek nem fognak megijedni

Pokorni nem gondolja, hogy a diákjai megszeppennek majd attól, hogy egy politikus tanítja őket, de elmondása szerint arra már felkészítették, hogy a „mostani gyerekek mások, mint amilyenek harminc évvel ezelőtt voltak.” Az ősszel leköszönő polgármester szerint a kamaszoknak az a dolguk, hogy próbára tegyék a „felnőttek igazságát”.

Kapcsolódó:Bochkor Gábor nem bírta ki: megható SMS-t küldött Várkonyi Andreának, amitől újra fellobbantak a régi érzelmek

Pokorni 1994-ben jutott be a parlamentbe, ezután hagyott fel a tanítással. 1998 és 2001 között Magyarország oktatási minisztere volt, Kövér László lemondása után pedig a Fidesz elnöke lett. Nem töltött sok időt a poszton azonban, egy év múlva lemondásra kényszerült, miután édesapjáról kiderült, hogy III/III-as ügynök volt. A XII. kerületet 2010 óta vezette, az idei választáson azonban már nem indul. Ősztől Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke ül majd a székébe a Hegyvidéken.