Megtörte a csendet Pálffy István. Augusztus 21-i tévés bakija, majd Hír Tv-től való kirúgása óta először adott interjút a Blikk-nek.

Mint ismert, tavaly nyáron a Hír Tv ismét foglalkoztatni kezdte az egykori műsorvezetőt, saját műsorral debütált, ám nem tartott sokáig karrierje, hiszen pár nap után olyan hibát vétett, ami miatt távoznia kellett a csatornától. Műsoridőben mentegetni kezdte a pedofilokat, és a tömeggyilkosságot, amely után a szerkesztőség elhatárolódott tőle.

Kapcsolódó: Alig rúgták ki Pállfy Istvánt, máris botrányos dolgok derültek ki róla

Az interjúban felemlegették, hogy sokan nem örültek akkoriban Pálffy újbóli felbukkanásának, ennek okairól így nyilatkozott a tévés:

„A nyáron többek között a Blikk is közölte, hogy hárommillió forint lesz a fizetésem. Azt gondolom, ez akkora összeg, ami alapvetően ellenszenvet váltott ki. Sokan úgy gondolhatták, én ezt érdemtelenül kapom, miközben ők sokkal többet dolgoznak a töredékéért. Akik meg többet keresnek egy hónapban, úgy érzik, ezzel miért kell foglalkozni? Szóval mind a két megközelítés negatív reakciót vált ki, és akik ezt az információt bedobták, ezt pontosan tudták. Egyet mondhatok: a valós összeg ennek az egyharmadát sem érte el.”

„..kialakult felém egy ellenszenv, és mindenki várta, mikor kerülök akár csak a közelébe egy olyan aknának, amibe belebukhatok.”

Kapcsolódó: Áll a bál: A Facebookon csapott össze Magyar Péter és Bartus László

Az ominózus adás, amely kirobbantotta a botrányt, az Pálffy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel való beszélgetése volt, ahol közölte „türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké”:

„(..) A mai napig tényleg nem tudom, mi történt. Úgy rakom én ezt össze, hogy várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem. A beszélgetésnek, azt gondolom, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés.”

” (…)Azt bántam meg, hogy amikor már folyt az előzetes munka, nem vált világossá számomra a jelekből, hogy a mai médiaközeg nem együttműködő.”

– összegezte az esettel kapcsolatban.

A jelen

Mint mondta, jelenleg egyetemeken, főiskolán és középiskolában is tanít kommunikációt és médiatudományt, hetente három napot. Ezen felül önkénteskedik is:

” Szeretnék hasznos lenni. Karitatív projektekben veszek részt, ezenkívül Balatonkenesén polgárőr vagyok. Most pedig a tartalékos munkával is kacérkodom. Szeretnék a Magyar Honvédségnél önkéntes tartalékos lenni, ez azonban hosszú folyamat, és bizonyos előírásoknak is meg kell felelni. Több orvosi és egyéb vizsgálaton, valamint nemzetbiztonsági átvilágításon is át kell esnem. A procedúrát elindítottam, remélem, sikerrel járok.”

Arról, hogy elvállalna-e egy újabb televíziós munkát, így nyilatkozott:

„Nem jött még felkérés, de ha jönne, nem zárkóznék el a tapasztaltak miatt. Van egy listám bizonyos feltételekkel, és ha ezeket teljesíteni tudják, újra belevágnék.”

Forrás: blikk.ruzs.hu