Ne hagyd ki: Gyors és mennyei krumplis pogácsa

Rendkívül ízletes.

Ne hagyd ki: Gyors és mennyei krumplis pogácsa

Többet is készíthetsz belőle, hisz napokig friss marad.

De biztos lehetsz benne, hogy még aznap elfogy majd, olyan isteni. Akár kenyér helyett is fogyasztható félbevágva, akár egy falat felvágottat rejtve közé.

Csak a képzelet szabhat határt, hogyan fogyasztod el.

Hozzávalók

1/2 kg burgonya sós vízben megfőzve

30 dkg liszt

1/2 csomag élesztő

1 evőkanál zsír

1 teáskanál só

1/2 kis pohár tejföl

1 tojás a megkenéshez és ízlés szerint sajt vagy pirospaprika szórás a tetejére

Elkészítés

A megfőtt és összetört krumplit összekeverjük a zsírral és a sóval, majd hagyjuk kihűlni. Pici langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A krumplira rászórjuk a lisztet, a közepébe mélyedést vájunk és beleöntjük az élesztőt. A tejfölt is hozzáadva összegyúrjuk.

Fél órát pihentetjük.

Szaggatás

Ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kiszaggatjuk, miután a tetejét átlósan bevagdostuk. Megkenjük tojással és megszórjuk sajttal vagy mással ízlés szerint.

Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó: Így készíts nagyon finom, puha csörögét: Íme, a pazar recept