A BKK közölte a részleteket a H5 HÉV menetrendjének helyreállításáról és a rakpartok újranyitásáról.

Beszámoltunk róla, hogy múlt szombaton tetőzött a Duna Budapesten. A víz 830 centiméteren tetőzött a fővárosban. Az árvíz miatt Budapest legveszélyeztettebb területeit, többek között a Margit-szigetet, a Római-partot és a fővárosi alsó rakpartokat forgalmát kellett korlátozni.

Az érintett területek lezárása több közlekedési változás bevezetését vonta maga után. A Batthyány téren az M2-es metró és a H5-ös HÉV állomását le kellett zárni, a budai rakparton a 19-es és a 41-es villamos forgalmát korlátozták, míg a pesti rakparton a 2-es villamoscsalád forgalmát korlátozták; a vonalak középső részét lezárták, vízparti részét lezárták. Ezenkívül néhány buszjárat útvonala is módosult a rendkívüli körülmények miatt.

Az árhullám levonulása után hétfőn elsőként a 2-es metró Batthyány téri mélyállomását nyitották meg a forgalom előtt. Kedden már a 19-es és a 41-es villamos vonalán is visszaállt az eredeti forgalmi rend.

A BKK rövid közleménye a HÉV menetrendjének helyreállása és a rakpartok újranyitása kapcsán alább látható:

🌊ℹ Szerdától újra a teljes vonalon jár a H5-ös HÉV,

csütörtöktől megnyitják a rakpartokat!

A fővárosi cégek munkatársai teljes erővel dolgoznak azon, hogy minél előbb visszaálljon az árvíz előtti közlekedési rend Budapesten. A következő két napban három fontos útvonalat kaptok vissza:

🚃 szerdától újra a teljes vonalon, azaz a Batthyány térig jár a H5-ös HÉV,

🚙 csütörtökön pedig visszaadják a forgalomnak a Budai és a Pesti alsó rakpartot.

Az árvízi helyzettel kapcsolatos közlekedési változásokat továbbra is itt tudjátok követni 👉 bkk.hu/arviz

(BKK – Budapesti Közlekedési Központ/Facebook)