A bokszoló azt ígérte, nem fog fájni – agyrázkódás lett a vége.

Undorító dolgot tett a bokszoló, egy fiú agyrázkódás miatt kötött ki a kórházban

Úgy megvert egy 14 éves fiút a 32 éves, profi sportolói karrierrel rendelkező bokszoló, hogy a kiskorú agyrázkódást szenvedett. A történtekről a gyermek édesapja számolt be a nyugat.hu nevű, szombathelyi székhelyű hírportálnak.

Az eset múlt kedden történt a Szombathelyi Haladás VSE ökölvívótermében. A fiú még csak a harmadik bokszedzésén vett részt, ráadásul amikor a 32 éves férfi mérkőzésre hívta ki, a tinédzser jelezte neki, hogy inkább a saját korosztályából szeretne magának ellenfelet.

Nem tudott nemet mondani a kihívásra

A bokszoló azt ígérte, hogy nem fog fájdalmat okozni a fiúnak, csak „tanítani” szeretné. A fiú ezután nem mert nemet mondani a kihívásra.

A sportoló nem tartotta be az ígéretét: megállás nélkül püfölte a fejvédő nélkül, csupán fogvédőben ringbe szálló tinédzsert. Az egyik ütés olyan rossz helyen érte, hogy elsötétült előtte minden, és néhány másodpercre elveszítette az eszméletét. A fiú még a kezét sem tudta felemelni, hogy jelezze, rosszul van.

Miután felállt, újabb ütést kapott, amitől kiesett a fogvédője. Ekkor tudta csak lekapni magáról a bokszkesztyűit, majd majd kifutott a ringből.

A bokszoló nagyon súlyos sérülést okozott a fiúnak, aki napokig hányt az agyrázkódás következtében

Ekkor a fiú szerint két edző is jelen volt, és láthatták, hogy nincs jól. A „meccs” után mégsem kérdezték meg tőle, jól van-e. A tinédzser otthon eleinte nem merte elmondani a történteket, azonban egy idő után szédülni kezdett, majd többször hányt. Ezután már elmondta otthon, mi történt vele az edzésen.

A fiút ezután a Markusovszky-kórházba vitték, ahol két orvos is megállapította az agyrázkódás tényét. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az eset után napokkal továbbra is szédült és hányt a tinédzser.

A portál kérdésére a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság úgy nyilatkozott, hogy büntetőeljárás keretében nyomoznak az eset kapcsán. Az esetet követően egy nappal az apa a Haladásnál is panaszt tett, ahol már zajlik a vizsgálat.