Bese Gergő tevékenysége kapcsán újabb súlyos hír érkezett.

Leleplező információk jöttek Bese Gergő egyház berkeiben végzett munkájáról

Számos pappal történt beszélgetés alapján igyekszik bemutatni Bese Gergő papi tevékenységét a Szemlélek nevű katolikus – ugyanakkor egyházi és politikai befolyástól mentes – online magazin.

Gégény István, az újság főszerkesztője úgy fogalmazott: pap nemi botrányai ellenére sokakban él az a kép, hogy példás életet élt Bese Gergő, emellett pedig kiváló szervező is volt. Ezzel szemben azonban a lap olyan információk birtokába jutott, amelyek alapján a Szemlélek azt a következtetést szűrte le, hogy

Bese tevékenységére a „papságszédelgés” a megfelelő kifejezés.

Bese Gergő sok elutasítást kapott a katolikus egyház vezetőitől – nem véletlenül

Az információk szerint a fiatal Bese Gergő több főpásztornál is papi szolgálatra jelentkezett, azonban

majdnem mindenhol visszautasítást kapott.

Többen komoly aggályokat észleltek Bese személyiségével kapcsolatban, így képtelenek voltak felvenni őt a papi szemináriumba. Az is többeket zavart, hogy Bese a politikához erős szálakkal kötődött.

A férfi az elutasítások miatt majdnem Ausztriában próbált szerencsét. Végül azonban a kalocsa-kecskeméti érsek az utolsó utáni pillanatban felvette őt a papnövendékek sorába.

Kapcsolódó: Mi jöhet még? Nagyra nyitotta a száját a Fidesz-imádó zaklató pap, aki még mélyebbre ránthatja a pártot

Bese Gergő mindenhol megutáltatta magát

Bese mindössze egy évig volt paptanuló, ugyanis felsőoktatási – teológiai – tanulmányait beszámították (!) a gyakorlati éveibe. Az érsek végül hamar rájött, hogy hibát követett el, ugyanis a 2013-ban pappá felszentelt

Besének olyannyira megromlott a viszonya a mentorával, hogy végül távozni kényszerült

a főegyházmegyéből.

A fiatal pap végül a pannonhalmi főapáttól, Várszegi Asztriktól kapott munkát, eleinte a kiskunfélegyházi bencés iskolában tanított hittant, azonban onnan hamar távozni kényszerült. Ezután hosszú évekig, 2014-től 2020-ig külsős próbaidőszakot töltött a Pannonhalmi Területi Főapátságnál, ami azt jelentette, hogy mindig olyan helyszínekre kellett elutaznia, ahonnan nem volt elegendő pap. Így volt olyan, hogy a Balatonra, máskor Budapest szomszédságába kellett utaznia dolgozni.

A balatonfüredi nevelőtestületben nem találta a helyén, a budaörsi iskolába azonban sikerült beilleszkednie. Ezzel párhuzamosan a pannonhalmi főapátság bazilikájában családos (!) miséket tartott.

Bese nem volt állandóan jelen a közösség életében. Leginkább akkor jelent meg, amikor

közösségi programok adódtak.

Érdekesség, hogy hosszúra nyúlt próbaidőszakja lejártát követően nem hosszabbították meg a szerződését. Ezt követően visszatért a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye berkeibe.

Így lett sztárpap a katolikus egyház soraiban Bese Gergő

Az ezután következő időszakban alakult ki Bese „sztárpapkultusza”, amelyhez megkapta a hathatós politikai támogatást. A vallásos mindennapok mögött a háttérben azonban javában zajlott Bese „második élete”.

Ez a sztárpap habitus hullott most porba – és talán nem is baj, hogy így alakult. Nem kérdés, hogy az egyháznak helye, küldetése van a nyilvánosság terepein. A digitalizáció, a közösségi média kihívásaira nem az elfordulás a megfelelő válasz. De a kereszténységnek van már fénylő csillaga, akit nem helyénvaló halandókra cserélni.

– fogalmazott a lap főszerkesztője írása konklúziójaként.